Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 30-05-2011

NIEUWE HITSERIE DANCE ACADEMY BRENGT EEN ZOMER VOL DANS

Vanaf vrijdag 17 juni start de nieuwe Australische dramaserie Dance Academy. De serie draait om Tara Webster, een nieuwe student van de Nationale Dance Academy. Samen met haar medestudenten Katrina Karamakov, Ethan Karamakov, Samuel Lieberman, Abigail Armstrong en Christian Reed, leert zij de ins en outs van de balletwereld kennen.

Van klassiek tot hiphop
De 15 jarige Tara Webster bracht haar jeugd door op een boerderij op het platteland van Australië. Ze wil al van jongs af aan danseres worden. Als ze wordt toegelaten tot de National Academy of Dance lijkt haar droom uit te komen. Al snel komt ze er achter dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar dansen. Het blijkt hard werken op de dansacademie. De dansstijlen in de serie zijn een combinatie van klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, streetdance en hiphop.

Heel Nederland aan het dansen
Tijdens studiedagen voor dansleraren in Nederland en België - eind mei - stond de choreografie en muziek van de nieuwe hitserie Dance Academy centraal. Dansleraren passen de choreografieën van de nieuwe hitserie inmiddels toe in hun lessen. Een betere promo van deze nieuwe serie voor dansminnend Nederland is nauwelijks denkbaar.

Dance Academy, vanaf 17 juni, maandag tot en met vrijdag om 19.00 uur op Z@pp - 26 afleveringen.


Noot voor redacties