Ingezonden persbericht


De Kift brengt fanfarepunk naar Podium Asteriks

Het strakste rommelorkest van Nederland toert met hun nieuwe album "Brik" door Nederland en 17 juni strijken zij neer in Podium Asteriks. De Kift is de underground fanfare uit Wormer. Karakteristieke literiare teksten in een zeemanszang ondersteund door eigenzinnige potten- en pannenmuziek is kenmerkend voor dit orkest. Met klassiek geschoolde stemmen en de fanfare toeters zal ook in de blokhuispoort het dak eraf gaan. De support wordt op deze avond verzorgd door Willy Darktrousers. De avond begint om 20 uur, entree is 6 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

De Kift is al meer dan 20 jaar een begrip in de Nederlandse muziekindustrie. Met invloeden uit punk, fanfare, rock en popmuziek is de term strakste rommelorkest van Nederland een titel die de lading prachtig dekt. Tien jaar na het winnen van de gouden harp is het tijd voor de tiende langspeler. Naar aanleiding van een samenwerking met Tryather tijdens het optreden op Oerol, staan er voor het eerst ook Friestalige liederen op dit album "Brik". Deze zullen natuurlijk te horen zijn als deze levende Nederpoplegende's ons Friese podium bevolken.

Voorprogramma is de onbekende en illustere Friese singer-songwriter die schuilt onder de naam Willy Darktrousers. Rauwe indieblues met een brede glimlach. Op onze vraag een bio + foto + een link naar zijn muziek te sturen, antwoordde Darktrousers eenvoudig met:

ik heb dat soort dingen allemaal niet.

ik heb slechts wat cassette bandjes

hoi

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.

Wie: De Kift

Wat: Podium Asteriks?

Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 17 juni 2011, 20 uur?

Entree: 6 euro, voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11, Leeuwarden