Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
14 juni 2011

'ERNST OF NIET', PORTRET VAN EEN JONGETJE DAT EEN MEISJE WIL ZIJN

Ernst is een Amsterdamse jongen van acht jaar met een grote wens: hij wil een meisje zijn. Vanaf vrijdag 17 juni zendt RTV Noord-Holland een bijzonder drieluik over hem uit: 'Ernst of niet'. Ernst heeft halflang krullend haar, draagt rokken en maillots, en houdt niet van voetballen. Hij bladert het liefst in modetijdschriften en hij speelt graag met een opmaakpop. Bij de paardenclub voelt hij zich thuis en is daar één van de meiden. En als er met gym een scheiding gemaakt moet worden tussen de jongens, dan doet Ernst natuurlijk met de meiden mee.

Al zolang Ernst en zijn ouders zich kunnen herinneren, voelt Ernst zich een meisje. Zijn ouders staan voor honderd procent achter hem. In juni heeft hij een intakegesprek met het Gender team van de VUmc, om te onderzoeken hoe serieus zijn wens is.

In deze driedelige serie volgt verslaggever Ron Flens het dagelijks leven van Ernst en zijn ouders. Hoe is het voor Ernst om op zo'n jonge leeftijd zo goed te weten dat dit is wat hij wil zijn? Hoe reageren leeftijdsgenoten op Ernst? En hoe is het voor zijn ouders om een kind te hebben dat zich anders voelt dan alle anderen?

Ernst laat de wereld zien dat hij zich niet schaamt voor wie hij is. Ook al moppert zijn oma soms dat ze het allemaal maar niks vindt, zijn ouders steunen hem waar ze kunnen. Zijn moeder naait kant aan zijn jongenskleren. En Ernst, die speelt zoals ieder ander kind. Hij is Ernst en hij is meisje. Zo zit het en anders niet.

'Ernst of niet'
Op vrijdag 17 juni, vrijdag 24 juni en vrijdag 1 juli om 17:30 uur bij RTV Noord-Holland


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht