Paradiso Amsterdam

PERSBERICHT

Amsterdam, 14 juni 2011

Gevecht om liefde op de Parade

Theaterfestival De Parade 2011 opent haar tour vrijdag 17 juni te Rotterdam met Oscar en zijn moeder, een productie van Michiel de Regt. Deze voorstelling is vervolgens te zien in de drie volgende grote Paradesteden.

Deze muziektheatervoorstelling van De Regt gaat over een benauwd en broeierig gevecht om de liefde tussen een zoon en een moeder.

De succesvolle popster Oscar had liever wees willen zijn, maar sinds zijn vader is gecremeerd - hij is dus al halverwege - zit hij met zijn moeder opgescheept. Oscar woont groot. Zelfs de echo van zijn moeder hoeft hij niet tegen te komen. Toch beklemt en verstikt haar aanwezigheid hem. Er zit dus maar één ding op: hij moet haar de deur uit zetten voordat ze onder zijn huid kruipt.

Credits

Productie: Stichting Michiel de Regt in samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis

Regie Michiel de Regt

Tekst Jibbe Willems

Spel en muziek Nik van den Berg & Sarah Jonker

Michiel de Regt regisseerde tot nu toe bij verschillende gezelschappen en productiehuizen waaronder Orkater, Toneelschuurproducties, Bellevue, Huis van Bourgondië en Frascati. In 2010 werd De Regt met de voorstelling MAC genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs. De BNG selectiecommissie over MAC: "Dat is vooral ook de verdienste van regisseur Michiel de Regt die sterke beelden weet neer te zetten die betekenis toevoegen aan de tekst, maar die ook op de juiste momenten voor lucht en ruimte zorgen. Actueel, herkenbaar en sterk theater."

Speellijst op De Parade 2011:

16 t/m 19 juni Rotterdam Cuatro


1 t/m 5 juli Den Haag Cuatro

27 t/m 31 juli Utrecht Cuatro
16 t/m 19 augustus Amsterdam Cuatro


---