Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Peking Opera op Oerol en in Carré

De Peking Opera Troupe uit Beijing geeft van vrijdag 17 juni tot en met zondag 26 juni voorstellingen op het Oerol-festival op Terschelling. Het gezelschap toont de hoogtepunten van de beroemde Peking Opera.

Het gezelschap kiest voor iedere voorstelling een selectie uit de zeven stukken die zij op deze tournee op haar repertoire heeft staan. De Peking Opera Troupe bestaat uit dertig dansers, zangers en acrobaten en heeft een orkest van 10 man dat de Peking Opera live begeleidt op traditionele Chinese instrumenten.

Op Terschelling worden de voorstellingen gegeven in een grote rode circustent met een capaciteit van 800 mensen. Het dorpje Oosterend op Terschelling waar de tent staat wordt geheel in Chinese stijl aangekleed. Er is o.a. een grote Chinese welkomspoort bij de ingang van het dorp en grote rode vlaggen langs de weg markeren de toegang.

Het AVRO-televisieprogramma Opium besteedt in haar live-uitzending vanaf Terschelling op woensdag 22 juni live aandacht aan de Peking Opera.

Live de Peking Opera bijwonen is een uniek en bijzondere ervaring. Ter gelegenheid van de 30ste editie van het Oerol is het, met medewerking van o.a. de Gemeente Beijing, de Gemeente Amsterdam en sponsoren zoals de ICBC bank, mogelijk de voorstellingen voor de zeer lage prijs van ¤ 20,- te bezoeken.

Op maandag 27 juni geeft de Peking Opera Troupe om 20.00 uur bovendien exclusief een voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. 's Middag is er daar ook een speciale schoolvoorstelling.

Kaarten:

Voor de voorstellingen op Oerol via www.oerol.nl

Voor de voorstelling in Koninklijk Theater Carré via www.theatercarre.nl

www.pekingopera.nl

++++++