Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

40 jaar vriendschap tussen Nauheim (D) en Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 16 juni 2011 - Dit weekend (17-19 juni) wordt het 40-jarig jubileum tussen Nauheim (D) en Sittard-Geleen gevierd. In mei 1971 werd een officiële jumelageovereenkomst getekend tussen Nauheim en de voormalige gemeente Born. Sinds die tijd vinden er jaarlijks uitwisselingen plaats tussen jongeren uit beide zustergemeenten. Tegenwoordig vinden deze jumelage-uitwisselingen plaats onder auspiciën van de Stichting Jumelage Sittard-Geleen, een stichting die sinds 2005 de vriendschapsbanden met de zustersteden Nauheim, Böblingen en Pontoise onderhoudt.

Vorige maand heeft een delegatie uit Sittard-Geleen, waaronder burgemeester Sjraar Cox, Nauheim bezocht en dit weekend is het de beurt aan Nauheim om in het kader van het veertigjarig jubileum naar Sittard-Geleen te komen.

Op vrijdagavond is er een feestelijke bijeenkomst voor genodigden in het Mariapark te Sittard. Op zaterdagochtend 18 juni wordt aan de Kasteelhof te Born een herdenkingsplaquette onthuld door burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen en burgemeester Ingo Waltz van Nauheim ter herinnering aan 40 jaar vriendschapsbanden tussen Nauheim en Sittard-Geleen. Aansluitend is er een uitwisseling tussen jongeren. Dit weekend komt een groep van circa 35 jongeren uit Nauheim naar Sittard-Geleen. Zij ondernemen op zaterdag en zondag met jongeren uit onze stad gezellige, educatieve en sportieve activiteiten. De organisatie ligt in handen van het jumelagecomité Born.




Gemeente Sittard-Geleen