Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Vrijdag 17 juni 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast is Marjan Scharloo over Het Teylers Museum in Haarlem. Zij is sinds 2001 de directeur van dit oudste museum van Nederland. De beroemde Ovale Zaal van het Teylers Museum werd gerestaureerd en in april 2011 heropend. Ter gelegenheid daarvan verschijnt op 11 juni het boek 'Heel de wereld in één zaal. De ovale zaal van het Teylers Museum'. Scharloo komt praten over deze bijzondere zaal, de geschiedenis van het Teylers Museum en haar visie voor het museum. (uitgeverij: Nieuw Amsterdam)

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'.

Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Is de staat de vijand van het individu geworden?
De rol van de overheid verandert. 'Vadertje Staat' is een afgeslankte efficiënte instantie die ons enorme bezuinigingen oplegt. 'De eerste zes maanden van het jaar werken we voor de belasting, en vanaf 17 juni gaan we voor onszelf verdienen' schreef Martin Sommer vorige week in de Volkskrant. Is dat wel een tegenstelling? Met Nelleke Noordervliet, schrijfster en Martin Sommer, redacteur Volkskrant.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)