Ingezonden persbericht


17-26 juni op Oerol
17 juni - 19.00 uur première
Judith de Joode en Tom Struyf
Afdak

De mensen zeggen veel te weten
ze hebben zich vleugels aangemeten
de kunsten en de disciplines, en talloze machines
maar 't waaien van de wind is alles wat men ondervindt. D. Thoreau

De wereld is rond en ik leef vierkant, onverstoorbaar en met opgeheven hoofd. Alles verloopt volgens plan, strak afgebakend, binnen de lijntjes ingekleurd en proper geordend in schuifkes. Ik voel me zo fier als ne gieter., barst uit mijn voegen. Ik kijk om me heen en zie bomen waarvan de takken krom en stuurloos heen en weer zwiepen in de wind. Mijn mond valt open en vult zich met licht. Ik adem in en krijg een idee.

'Afdak' is een onderzoek naar de drijfveren en zielenroerselen van kluizenaars: mensen die een weg uit de maatschappij vinden door de radicale keuze te maken om teruggetrokken door het leven te gaan, alleen en op zichzelf.

Volg de ontwikkelingen via het blog van Station Noord.

Concept en Spel: Judith de Joode en Tom Struyf * Decor en licht: David de Joode, Maarten Otten en Hadassa Smit. Grand Theatre Groningen is verantwoordelijk voor decor en licht (Maarten Otten en Hadassa Smit), productie (Margriet van der Wal) en publiciteit (Marjan Moes).

Station Noord
Judith de Joode krijgt dit jaar de kans om in het kader van Station Noord een voorstelling te maken. Station Noord is een tussenstation voor afgestudeerde acteurs/theatermakers om in het levendige theaterklimaat in de noordelijke regio een seizoen lang mee te spelen, mee te werken en onderzoek te doen. Station Noord is, op initiatief van Grand Theatre Groningen, een samenwerkingsverband van de noordelijke theaterproducenten: De Noorderlingen, het NNT, De Citadel, Tryater, de PeerGroup en Grand Theatre Groningen zelf. Judith speelde dit seizoen in 'Alice in wonderland' van het NNT en 'Een goed mens uit China' van de Citadel. Samen met andere Station Noord deelnemer Benjamin Moen maakte ze bij Grand Theatre Groningen 'Kamp 1'.

www.grandtheatregroningen.nl