Ingezonden persbericht


Partij van de Dieren en 50PLUS op zoek naar senioren met dieren

Senioren die worden opgenomen in een verzorgingshuis, serviceappartement of bejaardenwoning worden vaak geconfronteerd met huisregels die bepalen dat ze hun hondje of kat niet mogen meenemen. Dat wordt door de ouderen vaak als een extra belemering gezien de vertrouwde woonomgeving in te ruilen voor een nieuwe. Ook het huisdier is zichtbaar niet gelukkig wanneer het vroegtijdig afscheid moet nemen van het vertrouwde baasje.

Niet zelden komen dergelijke dieren in een assiel terecht, of nog veel erger: ze worden onnodig geeuthaniseerd. Er zijn ook tehuizen waar huisdieren wel welkom zijn. Ook daar zijn regels, maar in principe worden baasje en huisdier daar niet onnodig gescheiden. Volgens veel onderzoeken heeft dat bijkomende voordelen. Zo blijven oudere met een huisdier veel mobielen, komen ze vaker hun woning uit, leggen ze makkelijker contacen met anderen en zijn ze socialer. Dat heeft vervolgens weer positieve gevolgen voor de gezondheid van mens en dier. Vaak wordt er per gabng gezamenlijk een huisdier verzorgd.

De Partij van de Dieren en de 50PLUS Partij in Brabant willen onderzoeken wat de gevolgen zijn van het huidige beleid. Daarom roepen ze ouderen op hun ervaringen op papier te zetten of hun telefoonnummer door te geven zodat medewerkers van deze twee partijen terug kunnen bellen.

Stuur uw ervaringen naar Henk Krol en Marco van der Wel, Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch

of mail naar hkrol@brabant.nl of mvdwel@brabant.nl

Einde persbericht