Gemeente Tilburg

Roeilocatie van topniveau bij TSR Vidar

Gemeentelijke bijdrage van 2,5 ton voor realisatie toproeilocatie Zuid-Nederland

De Watersportbaan Tilburg krijgt dit jaar een facelift. Met de bouw van twee boothuizen en een krachthonk wordt de thuisbasis van de Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar (TSR Vidar) eind 2011 een toproeilocatie in Zuid-Nederland. In totaal wordt er 1,66 miljoen euro geïnvesteerd. De gemeente Tilburg stelt 250.000 euro beschikbaar. De overige investeerders zijn Provincie Noord-Brabant, de UvT, TSR Vidar, Stichting Landvidi en Heineken.

"Het mooie is dat de komst van deze toproeilocatie door veel partijen omarmd wordt", licht wethouder Jan Hamming toe. "Er wordt een gezamenlijke inspanning geleverd om de locatie een ware facelift te geven. Goed voor de roeisport. Vooral ook omdat er nu extra ingezet kan worden op de jeugd en talentontwikkeling. De studenten van Vidar krijgen een accommodatie die ze verdienen." Het college heeft deze week besloten de gemeentelijke bijdrage definitief beschikbaar te stellen.

Bouw start in juli
Het grootste deel van het budget gaat naar de bouw van twee nieuwe boothuizen en een krachthonk. De start van de bouw staat gepland voor begin juli 2011. Eind 2011 is de toproeilocatie een feit.

De realisatie van een Tilburgse toproeilocatie is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Deze week brengt de Canadese damesroeiploeg een bezoek aan Tilburg om de trainingsmogelijkheden van de locatie van TSR Vidar te bekijken. De nummer 2 van de wereld overweegt de accommodatie als trainingscomplex in aanloop naar de Olympische Spelen van Londen in 2012. Onderdeel van het Canadese bezoek is een roeiwedstrijd tegen een Tilburgs gelegenheidsteam. Deze wedstrijd start vandaag om 15.00 uur aan de Watersportbaan Tilburg. Het gelegenheidsteam bestaat uit 8 roeiers die op vrijdag 10 juni deelnamen aan een ludieke roeiactie op het Pieter Vreedeplein. De mensen die toen de snelste tijden noteerden, hebben een plaatsje veroverd in de boot die het opneemt tegen de Canadese toppers.

Het in dit persbericht genoemde besluit heeft het college deze week genomen en het wordt ter informatie naar de raad gestuurd.




Gemeente Tilburg