Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Officiële oplevering verdubbeling wegen noord

BORSSELE - Deze ochtend om 7.30 uur is de verdubbelde Westerscheldetunnelweg van het noordelijke tracé op Zuid-Beveland officieel opgeleverd. Gedeputeerde Kees van Beveren en algemeen directeur van de N.V. Westerscheldetunnel, Harald Schoenmakers rolden samen twee rode lopers uit voor de klanten. Hiermee symboliseerden zij de extra service die de N.V. Westerscheldetunnel biedt dankzij de verdubbelde weg.

De verdubbelde weg vormt een eerste stap naar een verbeterde infrastructuur van de N62. Dankzij het opwaarderen van een enkelbaans autoweg naar een regionale stroomweg met 2x2 rijstroken, garandeert de N.V. Westerscheldetunnel een vlotte doorstroming voor haar klanten. Sinds de komst van de Westerscheldetunnel in 2003 is het verkeersaanbod namelijk met 50% toegenomen. Deze klanten zijn vandaag tijdens de ochtendspits 'in de bloemetjes' gezet. Via de kassa ontvingen zij een rode gerbera als bedankje voor hun begrip tijdens de werkzaamheden van de afgelopen maanden.

Het project in een notendop
Het project 'Verdubbelen Westerscheldetunnelweg' is medio 2008 gestart met de verbreding van de brug over de Paardengatsche Watergang aan de Zuid-Bevelandse kant. Vervolgens is er begin 2010 gewerkt aan de kabel- en leidingenoverkluizing in Zeeuws-Vlaanderen. Aansluitend werd in april vorig jaar begonnen met de verdubbeling van het noordelijke tracé op Zuid-Beveland. Inmiddels profiteren de weggebruikers al enkele weken van het extra gemak dat de vernieuwde autoweg met dubbele rijstroken biedt. Het project, uitgevoerd door aannemer KWS Infra, is afgerond binnen de afgesproken tijd.

Aannemer vervolgtraject bekend
Vandaag werd bekendgemaakt dat wegenbouwer H4A, met hoofdkantoor in Sas van Gent, de opdracht heeft verkregen voor het aanleggen van het verdubbelde tracé aan Zeeuws-Vlaamse zijde van de Westerscheldetunnel. Na de zomervakantie starten de werkzaamheden voor dit project. Vanaf de zomer van 2012 zal dan de volledige Westerscheldetunnelweg zijn verdubbeld met 2x2 rijstroken.