Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Dronken op bromscooter | |De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 17 juni een 29-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op de Eksterweg in Apeldoorn. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Agenten zagen de man omstreeks 02.30 uur rijden en hielden hem staande voor een alcoholcontrole. De blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een promillage van 1,6 blies. De man is beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


201108286

|     |Apeldoorn - Politieagent aangereden                       |

Een politieagent is in de nacht van donderdag op vrijdag 17 juni licht gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een scooter. De veroorzaker van de aanrijding is aangehouden.


Omstreeks 01.00 uur controleerden agenten op de Arnhemseweg een personenauto. Tijdens deze controle zagen zij over het fietspad een scooter zonder verlichting naderen met daarop twee personen. Een van de agenten gaf de bestuurder een stopteken, maar deze werd genegeerd. De scooterbestuurder reed om de agent heen en botste daarna tegen een andere agent aan. Deze agent kwam hierdoor hard ten val, klapte met zijn hoofd tegen de grond en is even buiten westen geweest. De agent is overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling naar huis. Hij hield hoofdpijn en een pijnlijke arm over aan de aanrijding.


De passagier van de scooter rende na het incident weg. De politie heeft uitgebreid naar de man gezocht, maar hem niet meer aangetroffen. De scooterbestuurder, een 21-jarige man uit Apeldoorn, werd direct aangehouden. Na een blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,0.


Een nader onderzoek wees uit dat de scooter eind mei in Apeldoorn uit een schuur gestolen is. De politie doet verder onderzoek en maakt tegen de scooterbestuurder proces-verbaal op. Hij is in verzekering gesteld.


2011082866

|     |Apeldoorn - Dronken man aangehouden                       |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 17 juni op de Snijdersplaats in Apeldoorn een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor openbaar dronkenschap.


De politie trof de man even na middernacht in zeer beschonken toestand aan in een winkelcentrum aan de Snijdersplaats. De man kon niet meer op zijn benen staan. Agenten hebben hem aangehouden voor openbaar dronkenschap en overgebracht naar het politiebureau. De man is na een verblijf in de dronkemanscel met een boete heengezonden.


2011082870

|     |Apeldoorn - Aangehouden op verdenking van heling van fiets|

Een 14-jarige jongen uit Apeldoorn is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van heling van een fiets.


Surveillerende agenten werden op de Kanaalstraat aangesproken door een echtpaar dat in een fietsenstalling de fiets van hun zoon had zien staan die op 13 juni gestolen was. De 'nieuwe eigenaar', de 14-jarige jongen uit Apeldoorn, kon niet goed verklaren hoe hij aan de fiets was gekomen en is door de politie aangehouden op verdenking van heling van de fiets. Bij zijn aanhouding verzette de jongen zich hevig en probeerde te vluchten, waardoor de politie zich gedwongen zag de jongen te boeien. De jongen is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Hij wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.


2011080808

|     |Apeldoorn - Gewond bij verkeersongeval                    |

Bij een verkeersongeval op de Loolaan is donderdag 16 juni een 18-jarige fietser uit Vaassen gewond geraakt. Hij is met vermoedelijk rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Omstreeks 17.30 uur reed een 26-jarige automobiliste uit Eerbeek over de Loolaan in de richting van de Kerklaan. Vanuit de Amphion kwam een jongen die met hoge snelheid tegen de voorkant van de auto fietste. De jongen raakte hierbij gewond. Hij is met vermoedelijk rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


2011082713

|     |Apeldoorn - Politie zoekt getuigen autobranden            |

In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto uitgebrand op een sportterrein bij enkele basisscholen aan de Steenhouwersdonk in Apeldoorn. De auto bleek dezelfde nacht gestolen te zijn elders in de wijk, aan het Markerichtersveld. Ook is er mee gecrost op het sportterrein. Later in de nacht is een autowrak zonder wielen vermoedelijk in brand gestoken op het Musketiersveld.


De brand is rond 02:30 ontdekt en gemeld bij de hulpdiensten. De eigenaar van de auto die gestolen is aan de Markerichtersveld is 's nachts op de hoogte gebracht van het voorval. De auto, die niet veel meer waard was, bleek niet verzekerd te zijn waardoor de eigenaar wel opdraait voor de wegsleepkosten.


Later in de nacht is rond 04:00 uur een autobrand gemeld aan het Musketiersveld in Apeldoorn. Het betrof hier een onverzekerd autowrak zonder wielen, wat op blokjes stond in een parkeervak. In beide gevallen onderzoekt de politie of sprake is geweest van brandstichting en is de politie op zoek naar getuigen of mensen die meer weten. Hiervoor kan men de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


2011082219 / 2011082218

|     |Apeldoorn - Gewond bij verkeersongeval                    |

Een 38-jarige vrouw uit Deventer is donderdagavond bij een verkeersongeval op de Oost Veluweweg in Apeldoorn gewond geraakt.
De vrouw reed omstreeks 19.20 uur over de Oost Veluweweg. Zij kwam vanuit de richting Apeldoorn en reed in de richting van de A50. Bij de oprit richting Arnhem stak zij de rijbaan over en verleende daarbij geen voorrang aan een auto die uit tegemoetkomende richting kwam. Beide auto's raakten door de aanrijding total loss. De vrouw uit Deventer is met vermoedelijk enkele botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis.
201108082763

|     |Apeldoorn - Woninginbraken                                |

In een woning aan de Bouwmeestershoeve is donderdag 16 juni ingebroken. In een woning aan de Molenmakershoek en in een woning aan de Eksterweg in Apeldoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag 17 juni ingebroken.


De inbraak in de woning aan de Bouwmeestershoeve werd aan het eind van de middag ontdekt. De daders hebben een deur geforceerd. Het is niet bekend wat er is weggenomen.


Om in de woningen aan de Molenmakershoek en de Eksterweg binnen te komen hebben de daders een raam geforceerd. In beide gevallen werd onder meer een portemonnee weggenomen.


De politie onderzoekt de inbraken en vraagt getuigen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze inbraken te bellen met 0900 - 8844.


2011082778 / 2011082909 / 2011082943

|     |Apeldoorn - Hennepplantage aangetroffen                   |

Donderdag 16 juni heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld aan de Mezenweg in Apeldoorn.


De kwekerij was gevestigd in een bedrijfspand en werd ontdekt naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem. Er werden iets meer dan 1000 hennepplanten aangetroffen. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Op het moment van aantreffen van de hennepkwekerij was er niemand in het pand aanwezig.
De politie stelt een onderzoek in naar wie verantwoordelijk was voor de kwekerij.


2011061273


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --