Opsporingsbericht van de federale politie: Poging doodslag in Vilvoorde

17/06/2011 14:35

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van Onderzoeksrechter De Troy te Brussel , om volgende oproep tot getuigen te verspreiden:

De politie vraagt, op verzoek van Onderzoeksrechter De Troy te Brussel , om volgende oproep tot getuigen te verspreiden:

Op woensdag 08 juni 2011 omstreeks 03.20 uur reed het slachtoffer op de Leuvensesteenweg in VILVOORDE, in de richting van de Woluwelaan.

Plots zag hij twee mannen met een oude donkere VW GOLF 4 ter hoogte van de parking van de Aldi.

Eén man lag op het wegdek de andere stond er naast. Toen de man stopte om hulp te bieden werd hij plots door de twee mannen overmeesterd en in zijn wagen geduwd. De daders spoten een aantal keren isolatieschuim in de mond van de man.

Ze reden naar het kanaal Charleroi - Brussel en daar werd het slachtoffer in het water geduwd. Hij werd gelukkig enkele uren later opgevist door een binnenschipper. De wagen van het slachtoffer een metaalgrijze SEAT LEON werd teruggevonden langs het kanaal aan de Steenkaai.

Van één van de daders werd een Robotfoto gemaakt :

De man is ongeveer 30 jaar oud, 1m 78 lang en had donker haar. Hij droeg een zwarte trainingsvest en sprak Frans .

De politie is dringend op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de feiten. Heeft u die twee verdachten gezien langs de Leuvensesteenweg of herkent u de man op de robotfoto . Alle nuttige informatie in deze zaak is welkom op het gratis nummer

0800 30 30 0.

Discretie wordt verzekerd.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie www.politie.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel