Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Gelaender Kirmes van 17-22 juni in centrum Geleen

Grootste voorjaarskermis van het Zuiden extra attractief

Sittard-Geleen, 17 juni 2011 - Op vrijdag 17 juni viel het startschot voor de 1033e Gelaender Kirmes. Op en rond de markt in het centrum van Geleen staat op dit moment de grootste voorjaarskermis van Limburg. Muziek, entertainment en de nieuwste attracties maken een bezoek voor iedereen aantrekkelijk.

De Gelaender Kirmes is een van de grootste evenementen in de gemeente Sittard-Geleen. Waarnemend wethouder Evenementen Pieter Meekels heeft daar wel een verklaring voor: 'De kermis in Geleen heeft de nieuwste attracties, bekende artiesten, veel randactiviteiten en een fantastische sfeer. Geleen én kermis is een succesformule.'

Attractief programma

Er zijn allerlei nieuwe attracties. Een daarvan is de 'Inversion XXL', een combinatie van een grote Booster en een Breakdance. Dit spektakelstuk staat voor het eerst in Nederland. Voor wie het stadscentrum van Geleen vanuit de lucht wil bekijken, is er de 'Around the World'. Deze zweefmolen bereikt een hoogte van zestig meter. Bijna iedere avond is er een muziekprogramma in diverse cafe's van Geleen. Op zondag 19 juni om 15.00 uur verzorgt radiozender 100% NL vele optredens van bekende Nederlandse artiesten op en rond het kermisterrein. Dean Saunders, Wesley Klein en Monique Smit treden dan op. Woensdag 22 juni is de laatste dag van de kermis. Deze staat in het teken van de familiemiddag. De toegang tot de attracties is dan voordeliger.

Ritprijzen

De grote attracties mogen maximaal ¤ 2,- per perssoon rekenen. Een uitzondering geldt voor de publiekstrekkers (te herkennen aan de borden van de gemeente met de ritprijs). Kinderattracties kosten maximaal ¤ 1,- per perrsoon.

Expositie minikermis

Modelbouwers uit Nederland en Duitsland zetten een ware 'Madurodamkermis' neer. Helemaal nieuw op de mini-expo zijn de Knex-achtbanen. De attracties worden tentoongesteld in het voormalig Blokkerpand. Entree is gratis.

Openingstijden kermis

De kermis start iedere dag om 13.00 uur. Een uitzondering is zaterdag, dan opent de kermis om 11.30 uur. Het festijn duurt iedere dag tot 24.00 uur, enkel zaterdag tot 01.00 uur.

Bereikbaarheid

Er is een aantal parkeermogelijkheden: parkeergarage Hanenhof, de nieuwe Marktgarage en het terrein aan de Elisabethstraat. Het terrein Gieselkoel/Parallelweg is gratis. Fietsers kunnen terecht in de parkeergarage van de Groenstraat (souterrain). De stalling is op alle kermisdagen geopend van 09.00 tot 24.00 uur.

Alle informatie over de grootste en gezelligste voorjaarskermis van het Zuiden vindt u op www.gelaenderkirmes.nl.




Gemeente Sittard-Geleen