Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TEAM BOSKALIS IN DE STARTBLOKKEN VOOR WK NACRA INFUSION 2011

Papendrecht, 17 juni 2011

Team Boskalis staat in de startblokken voor het WK Nacra Infusion 2011 op Texel. Van maandag 20 tot en met woensdag 22 juni doen de vier catamaranteams tijdens de Zwitserleven Zeilweek een gooi naar de wereldtitel in deze eenheidsklasse. Het viertal staat er goed voor. De bootsnelheid zit er in, de mannen zijn onderling op elkaar ingespeeld en de catamarans zijn perfect in orde. Omdat het het eerste officieel erkende ISAF wereldkampioenschap Nacra Infusion is, zijn alle deelnemers er meer dan ooit op gebrand om deze felbegeerde titel te veroveren. Vooral Team Boskalis.

'We zetten stuk voor stuk in op een top drie klassering en het liefst de hoogste podiumplaats,' vertelt teammanager Gunnar Larsen (Scheveningen). 'Alle vier maken ze een kans. We hebben geduchte concurrenten, maar we hebben bewezen dat we het kunnen. Afgelopen weekend bij de North Sea Regatta eindigden alle vier de teams bij de eerste tien. We presteren dus goed. Om ons voor te bereiden zijn we vanaf mei al dagelijks met elkaar aan het trainen geweest vanuit Scheveningen. Dat is de kracht van Team Boskalis. We zijn allemaal enorm gedreven om te winnen, maar we dragen ook veel kennis over aan elkaar. Daar worden we allemaal beter van. In de wedstrijd gaan we voor de kill, ook onderling, maar in de trainingen heb je er meer aan als je elkaar naar een hoger plan trekt. Daarom ook maakt het ons niet uit wie van ons team gaat winnen, als het er maar een van ons is.'

Pim Nieuwenhuis richt zich op America's Cup

Voor Pim Nieuwenhuis (Enkhuizen) is de Zwitserleven Zeilweek voorlopig het laatste optreden bij team Boskalis. Nieuwenhuis maakt vanaf 1 juli onderdeel uit van het America's Cup Team China als voorzeiltrimmer en richt zich full time op dat prestigieuze zeilevenement. Larsen: 'Dat is een carrièrekans die hij niet mag laten schieten. Het is heel mooi dat een van ons de kans krijgt om bij zo'n professioneel team in dienst te komen. Dat is volledig zijn eigen verdienste, maar het is wel mooi om te weten dat we met Team Boskalis goede mensen om ons heen verzamelen. In mijn ogen is de America's Cup naast de Olympische Spelen het hoogst haalbare in het catamaranzeilen en misschien wel sowieso in het zeilen. Voor Ferdinand van West zijn we bezig een andere stuurman te selecteren die samen met hem het seizoen uitzeilt. Dat kost tijd, want we willen niet de eerste de beste.'

Jamie Leitner

De Australiër Jamie Leitner doet voor de tweede keer mee aan de Zwitserleven Zeilweek en is er samen met zijn teamgenoot Adam Beattie klaar voor. Vorig jaar behaalden Leitner en Beattie een vijfde plaats bij de Internationale kampioenschappen Nacra Infusion op Texel. 'Later in de week bij de Dutch Open willen we bij de eerste vijf eindigen, maar ik denk dat er bij de wereldkampioenschappen een top drie in moet zitten. Voor de Zwitserleven Ronde om Texel hebben we ons nog geen doel gesteld, maar als we daar bij de eerste vijf eindigen zijn we heel blij. Ik denk dat we realistisch zijn in onze doelen. Bij de Dutch Open en de Ronde om Texel is er meer competitie, omdat er meer boten zijn en hele goede zeilers. De laatste weken hebben we veel getraind en elk weekend wedstrijden gezeild. We voelen ons goed in de boot. Vorig jaar stond er elke dag wel zo'n twintig knopen wind en waren we blij als we heelhuids over de finish kwamen. Hopelijk is de wind dit jaar iets minder heftig.'

Xander Pols en Sascha Larsen gaan voor line honours

Naast de strijd om de wereldtitel heeft Team Boskalis nog een ander doel op Texel volgende week. Xander Pols uit Rotterdam en Sascha Larsen uit Hoek van Holland azen op line honours. Zij willen de Ronde om Texel het snelste varen en als eerste over de finish zeilen. Voor deze gelegenheid is dit vijfde team aan Team Boskalis toegevoegd. Pols en Larsen hebben een supersnelle koolstof Nacra 20, waarmee ze deze poging willen maken. De strijd om het ronderecord is elk jaar hevig. Er zijn meerdere teams die zich volledig richten op het als eerste passeren van de finishlijn. Xander Pols (Rotterdam) deed dat al tweemaal eerder. Zijn gelegenheidsbemanning Sascha Larsen (Hoek van Holland) eenmaal.

Team Boskalis

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. sponsort vier wedstrijdteams in de Formule 18 klasse. Hiermee borduurt het bedrijf voort op het succesvolle concept van de afgelopen vier jaar. Jong talent krijgt de kans om met 'oude rotten' in het vak te zeilen en daardoor te leren hoe het is om op hoog niveau te presteren tijdens internationale wedstrijden. Rookie Sam Frank (20) is aan Gunnar Larsen (35) gekoppeld en zoals blijkt niet onsuccesvol. Larsen: 'Sam en ik leren elkaar steeds beter kennen. We zeilen pas een paar weken samen, maar we beginnen elkaar aan te voelen. Dat is van cruciaal belang. We hadden eerder behoorlijk veel miscommunicatie, maar we hebben afgelopen weekend enorme stappen gemaakt. Na elke race en training hebben we veel geÎvalueerd en dat wierp nu zijn vruchten af. We zeilden dit weekend steeds meer als een team, in plaats van dat we allebei ons eigen ding deden. Ook op het mentale vlak groeien we als team."

Voor meer informatie over Team Boskalis, zie http://www.teamboskalis.com, het WK Nacra Infusion www.nacrachampionship.com of over de Zwitserleven Zeilweek op www.roundtexel.com.

Over Boskalis

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Wij leveren wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met de activiteiten van SMIT leveren wij een breed spectrum aan maritieme diensten en hebben daarnaast strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in de offshore dienstverlening (Lamnalco). Wij hebben belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten, beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 1.000 units en zijn actief in circa 65 landen, verspreid over zes continenten. Boskalis heeft inclusief haar aandeel in partnerships circa 14.000 medewerkers in dienst. In 2010 vierde Boskalis haar 100-jarig bestaan.

De gehele Zwitserleven Zeilweek is te volgen via de website www.roundtexel.com, Facebook en Twitter.

/// Einde bericht




Ingezonden persbericht