Ingezonden persbericht


Persbericht

Chefkok Ronald Tausch verzorgt kookworkshops tijdens Holland America Line's Klassieke Overtocht op 3 juli naar New York

Rotterdam, 17 juni 2011
Ronald Tausch, chefkok van kookschool Librije's Atelier, reist op 3 juli mee met het cruiseschip ms Rotterdam voor de 'Klassieke Overtocht' van Holland America Line en verzorgt kookworkshops en kookdemonstraties voor de gasten aan boord. Librije's Atelier is een onderdeel van De Librije Groep van Jonnie en Thérèse Boer, waartoe ook een hotel, een cateringbedrijf en het gerenommeerde restaurant De Librije in Zwolle behoren. Ronald Tausch werkt hier nauw samen met Jonnie Boer, die sinds eind vorig jaar deel uit maakt van de 'Culinary Council' van Holland America Line.

De 'Klassieke Overtocht' is een 9-daagse cruise die in Rotterdam begint en via Southampton (Londen) naar New York voert. Holland America Line maakt deze bijzondere reis als eerbetoon aan het verleden. Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat de overtocht voor het laatst werd uitgevoerd en Holland America Line zich volledig heeft gericht op cruise-vakanties.

Tausch, de tweelingbroer van Thérèse Boer, werkte in verschillende bekende restaurants in Nederland, waaronder Restaurant Linnen in Oisterwijk, La Rive in Amsterdam en De Swaen in Oisterwijk. Chefkok Cas Spijkers was een belangrijke mentor voor Tausch in het begin van zijn carrière.

Culinary Arts Center
Holland America Line heeft op elk van haar 15 schepen een Culinary Arts Center. Dit is een eersteklas 'show keuken op zee' waar tijdens elke cruise kookdemonstraties, proeverijen en kooklessen voor passagiers plaatsvinden. Het Culinary Arts Center is als een theater ingericht, met twee grote plasma-schermen en een ruim kook- en demonstratie gedeelte, dat voor alle toeschouwers goed zichtbaar is. In samenwerking met het Amerikaanse Food & Wine magazine heeft Holland America Line een programma ontwikkeld met 65 onderscheiden chefs en wijn-experts die tijdens de cruises kookdemonstraties en proeverijen verzorgen.

Het Culinary Arts Center is één van de innovatieve culinaire activiteiten van Holland America Line. Zo heeft de maatschappij ook een samenwerking met het restaurant Le Cirque in New York en presenteert aan boord 'Een avond in Le Cirque' in het exclusieve restaurant de Pinnacle Grill. Daarnaast kent Holland America Line een culinaire adviesraad. Deze Culinary Council bestaat uit Jonnie Boer, David Burke, Marcus Samuelsson, Jacques Torres, Charlie Trotter. De leiding is in handen van chefkok Rudi Sodamin.

Alle cruises van Holland America Line, ook voor 2012, vindt u op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl.