Remigreren en ondernemen... Suriname is booming


UTRECHT, 20110528 -- Op vrijdag 17 juni 2011 organiseert Tori Oso Utrecht een thema-avond met het Nederlands Migratie Instituut (NMI) en Redmond Consultancy. Het thema luidt: ‘Remigreren naar –en ondernemen in Suriname’. De avond start om 19.30 uur in Cultureel Centrum OASE aan de Cartesiusweg 11 te Utrecht.

U of uw ouders willen weer terug naar het geboorteland om daar de oude dag door te brengen? Of om in het geboorteland een eigen onderneming op te zetten of omdat er een goede baan beschikbaar is... Voor velen is de keuze tussen blijven, remigreren of doormigreren niet gemakkelijk. Mede omdat er ondertussen kinderen en kleinkinderen in Nederland wonen... Maar ook omdat men vaak niet op de hoogte is van alle voorzieningen die voorhanden zijn om remigratie mogelijk te maken. Toch is er steeds meer interesse om te remigreren naar of ondernemen in Suriname.

Tijdens deze avond zal het NMI informatie verstrekken over bijvoorbeeld de Remigratiewet, de eenmalige vergoeding voor de reis- en vervoerskosten naar het bestemmingsland en de kosten van levensonderhoud in de eerste twee maanden.

Bent u meer geïnteresseerd in grenzeloos ondernemen? Dan bent u ook op 17 juni aan het goede adres. Henk Redmond van Redmond Consultancy & Management vertelt over alle ins and outs op het gebied van ondernemen met of in Suriname. Welke ondernemers en branches matchen met elkaar? Wat komt er kijken bij ondernemen over de grens? Zijn er organisaties die ondersteuning geven bij grenzeloos ondernemen? Wat zijn de voor– en nadelen om als ondernemer in Suriname een bedrijf op te zetten? Deze en meer vragen worden besproken tijdens de thema avond.

Het belooft een interessante avond te worden met voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst is uiteraard ook zeer geschikt als u nog geen remigratie of ondernemingsplannen heeft maar wel benieuwd bent naar de mogelijkheden.





Tori Oso Utrecht