Debora Spar nu deel van Raad van Bestuur Goldman Sachs

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110617 --

De Raad van Bestuur van de Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Debora L. Spar als onafhankelijk directeur van deze firma. De aanstelling wordt onmiddellijk van kracht. Deze benoeming betekent een uitbreiding van de Raad van Bestuur tot 11 directeuren, van wie er negen onafhankelijk directeur zijn. Dr. Spar zal lid zijn van ieder van de commissies voor audit, risico, schadeloosstelling, ondernemingsbestuur, alsmede van het comité voor benoemingen.

“Debora’s waardevolle en autonome inzicht van financiën en bedrijven, opkomende markten en personeelsaanwerving, vooral van vrouwen, zal in de komende jaren voor Goldman Sachs een enorme toegevoegde waarde zijn”, zei Lloyd C. Blankfein, Voorzitter en CEO van The Goldman Sachs Group, Inc.

Dr. Spar is Voorzitter van het Barnard College, de historisch bekende academie voor vrije kunsten voor vrouwen in New York City. Voordat zij in juli 2008 bij het Barnard College kwam, was Dr. Spar 17 jaar lang actief aan de faculteit van de Harvard Business School. Vanaf 1991 heeft zij op Harvard verschillende posities bekleed, zoals Spangler Family Professor in Business Administration van 2005 tot 2008, Afdelingsdirecteur aan de Faculteit voor Onderzoek en Ontwikkeling van 2005 tot 2007, Senior Associate Dean voor personeelsaanwerving van 2004 tot 2005, en Voorzitter van de Business, Government en de International Economy Unit van 1999-2004.

Zij richtte haar onderzoek op onderwerpen uit de internationale politieke economie, waarbij zij de regelgeving in nieuwe of opkomende markten onder de loep nam. Ook maakte zij een studie van de wijze waarop bedrijven en regeringen samen de opkomende wereldeconomie vorm geven. Zij is magna cum laude graduate van the Georgetown University School of Foreign Service en behaalde haar doctoraat op Harvard.

Dr. Spar is lid van de Raad van Buitenlandse Betrekkingen van de Board of Trustees van The Nightingale-Bamford School; ook is zij lid van de American Academy of Arts & Sciences.

De Goldman Sachs Group, Inc. is een toonaangevende, globale investment banking, securities en vermogensbeheerfirma die een breed palet aan financiële diensten aanbiedt aan een groot en divers klantenbestand met inbegrip van ondernemingen, financiële instellingen, overheden en vermogende individuen. De firma werd opgericht in 1869 en heeft z’n hoofdkwartier in New York en kantoren in alle belangrijke financiële centra over de gehele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
The Goldman Sachs Group, Inc.
Media:
Lucas van Praag, 212-902-5400
of
Beleggers:

Dane Holmes, 212-902-0300

Ticker_symbol NYSE:GS