KNHS

Start KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurponys 13 april 2011
knhs kampioenschap jonge dressuurpony's divoza 2

ERMELO (KNHS) Ook dit jaar vindt het KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurponys plaats. Het doel van het kampioenschap is de aanleg van dressuurponys al op jonge leeftijd toetsen. Op deze manier wordt ook geprobeerd de fokkerij van sportponys te stimuleren. Het kampioenschap wordt in samenwerking met het New Forest-, NWPCS- en het NRPS-stamboek georganiseerd. Het seizoen start dit jaar in Hellendoorn op zaterdag 18 juni.

Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen ponys deelnemen die in 2005, 2006 of 2007 geboren zijn en die behoren tot de categorie C of D. Door het gehele land worden selectiewedstrijden voor het KNHS-Divoza Kampioenschap georganiseerd. Tijdens de selectiewedstrijden worden de ponys door een jurycorps beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en het exterieur. De wedstrijden worden georganiseerd door de diverse stamboeken, maar zijn opengesteld voor deelname van ponys van verschillende rassen. Een pony mag deelnemen aan maximaal twee selectiewedstrijden, waarbij de hoogste score telt voor kwalificatie. De twintig beste combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor het kampioenschap. Dit kampioenschap vindt plaats op zaterdag 20 augustus in Kootwijk tijdens de Centrale Merriekeuring en Nationale Keuring van het Nederland Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS).

Kalender selectiewedstrijden KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurponys 2011:
18 juni 2011 Hellendoorn (organisatie: NWPCS)
2 juli 2011 De Mortel (organisatie: NRPS)
8 juli 2011 Assendelft (organisatie: NRPS)
9 juli 2011 Sevenum (organisatie: NWPCS)
13 juli 2011 Lunteren (organisatie: NRPS)
16 juli 2011 Zuidlaren (organisatie: NWPCS)
16 juli 2011 St. Oedenrode (organisatie: New Forest) 23 juli 2011 Houten (organisatie: NWPCS)
30 juli 2011 Tolbert (organisatie: NRPS)
30 juli 2011 Ermelo (organisatie: New Forest)

Kampioenschap: 20 augustus 2011 Kootwijk
Locatie: Paardensportcentrum Gert van den Hoorn

De deelnemende pony moet in het bezit zijn van een geldig paspoort met daarin o.a. opgenomen een geldige meting uit het jaar van het kampioenschap. Een deelnemende ruiter/amazone dient in het bezit te zijn van een geldige KNHS ponystartkaart (max. 18 jaar). Ruiterwissel tussen de beide selectiewedstrijden en/of de finale is toegestaan. Indien de pony niet bij de KNHS geregistreerd is dient bij de inschrijving een kopie van het paspoort meegezonden te worden. In alle gevallen moet de pony gechipt zijn. Het deelnemen met een hengst is alleen toegestaan als de ruiter/amazone in 2011 de minimale leeftijd van 12 jaar bereikt en de deelnemer geklasseerd is of is geweest in de Dressuur klasse L2, Springen klasse L of Eventing klasse M.

Opgeven van de wedstrijden kan door het verzenden van het inschrijfformulier naar de betreffende organisatie. Het protocol, vraagprogramma en inschrijfformulier is terug te vinden op www.knhs.nl/dressuurpony