Watersportverbond - KNWV

Open Fries Kampioenschap Klompkesilen in Heeg

dinsdag 14 juni 2011

Op zaterdag 18 juni organiseert De Stichting Klompkesilen, in
samenwerking met watersportvereniging Heech, het 8e Iepen Frysk Kampioenskip Klomkesilen'. Het evenement vindt plaats op zaterdagmiddag bij het strandje van Heeg. De precieze locatie is nog niet bekend, dit is afhankelijk van de windrichting.

In de afgelopen jaren hebben ruim 2000 bouwpakketten hun weg gevonden naar enthousiaste klompzeilers. Tijdens Boot Holland van dit jaar is het 2000e bouwpakket van de âFryske Sylklompâ door gedeputeerde Jannewietske de Vries uitgereikt aan Karlijn Lindeboom uit Heeg.

Ieder klompbezitter en alle leerlingen van de groepen 4,5,6,7, en 8 van ieder basisschool kunnen zich inschrijven voor het Kampioenschap in één van de drie klassen.

1. De Friese Klomp Klasse. Deze klasse wordt gevormd door de standaard zeilklomp.

2. De Open Klasse. Dit is de klasse waar de bouwer volkomen vrij is in de uitvoering van de klomp.

3. De Fantasie Klasse. Dit zijn klompen die niet zeilen, maar strijden om de eer van de mooiste en meest fantasierijke klomp. De mooiste klompen worden na de wedstrijd tentoongesteld in het Fries
Scheepvaartmuseum te Sneek.

Naast de felbegeerde Kampioenswimpel van het Watersportverbond zijn er nog vele andere prijzen te winnen. Ook is er voor iedereen een herinnering aan deze toch wel zeer bijzondere en gezellige wedstrijd. Het commentaar deze middag zal verzorgd worden door Klaas Jansma en de prijzen zullen uitgereikt worden door mevr Jannewietske de Vries en dhr. Wegener Sleeswijk.

Nadere informatie kunt u vinden op www.klompkesilen.nl ofÂ
www.wsheeg.nl
De inschrijving verloopt via Anke Roorda,
roorda@friesscheepvaartmuseum.nl.