Gemeente Baarn

Verkeers- en parkeermaatregelen in verband met

Rond het evenement 'Het Grootste Staatsbezoek Aller Tijden' op zaterdag 18 juni aanstaande, gelden er in de gemeente Baarn een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Zo zullen er straten tijdelijk afgesloten zijn om ruimte te geven aan een optocht door het dorp en een bezichtiging op de Brink. Ook gelden er die dag een aantal parkeermaatregelen.

Station en omgeving
Op zaterdag 18 juni zal het Stationsplein afgesloten zijn voor al het doorgaande verkeer van 11.15 uur tot naar verwachting uiterlijk 13.00 uur in verband met de aankomst van de gekostumeerde acteurs bij station Baarn. Verkeer wordt dan omgeleid met borden en verkeersregelaars. Gedurende die tijd zal ook de in- en uitrit van het parkeerterrein naast het station tijdelijk afgesloten zijn.
Treinreizigers wordt geadviseerd om gebruik te maken van de ingang aan de zuidzijde van station Baarn, via de Prinses Marielaan. Om te parkeren kan men gebruik maken van het parkeerterrein aan de Luitenant Generaal van Heutszlaan.

Langs de routes
Langs de routes die de optocht rijdt kan verkeer enige hinder ondervinden door tijdelijke afzettingen. Deze zijn nodig om de optocht doorgang te verlenen en zijn slechts van korte duur.

Laanstraat
Een deel van de route van de optocht loopt door de Laanstraat, richting Brink. Om voldoende ruimte te hebben voor de optocht, geldt er in de Laanstraat op 18 juni een parkeerverbod van 7.00 tot 15.30 uur. Tijdens de doorgang van de optocht door de Laanstraat â naar verwachting tussen 14.00 uur en 15.00 uur â zullen zijstraten van de Laanstraat gedurende korte tijd afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.

Brink en parkeerterrein Brink afgesloten
In verband met het evenement zal de Brink op 18 juni afgesloten zijn voor doorgaand verkeer tussen de Eemstraat en de Veldstraat, van 14.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur. Het parkeerterrein bij de Brink is die dag in gebruik zijn als tentoonstellingsterrein. In verband hiermee is het parkeerterrein niet toegankelijk voor autoâs en geldt hier de gehele dag een parkeerverbod.

Oproep: kom op de fiets
Vanwege de te verwachten drukte in het dorp en de verkeers- en parkeermaatregelen, roept de gemeente bezoekers van het evenement op zoveel mogelijk met de fiets komen.