Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 17 juni 2011

EMBARGO tot zaterdag 18 juni 2011 12.00 uur

Koninklijke Onderscheiding voor Bertus Hondeveld uit De Meern

De heer Bertus Hondeveld (67) ontvangt tijdens de districtskampioenschappen divisie 5 Turnen Dames in Hooglanderveen op zaterdag 18 juni 2011 de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van locoburgemeester Hans Buijtelaar.

Hondeveld wordt geroemd om zijn enorme inzet voor de turnsport. Hij is al ruim veertig jaar lid van de turnvereniging Moveo te Nieuwegein en zet zich vanaf die tijd in voor de turnsport in de regio Midden - Nederland. In het regiobestuur bekleedde hij de functie van penningmeester. Daarnaast is de heer Hondeveld verantwoordelijk voor de technische zaken binnen de vereniging.

De heer Hondeveld is sinds 1970 kaderlid van de Koninklijke Nederlandse Gymnatiekunie (KNGU), district Mid-West. Binnen het district bekleedde hij de functies van bestuurslid, lid van de productgroepen Jazzdans, Recreatie, Springen,Turnen Dames en Turnen Heren. Vanaf 2007 is de heer Hondeveld lid van de productgroep Turnen Dames en tevens voorzitter.

Een bijzondere rol vervulde de heer Hondeveld in de moeilijke periode rond het fusieproces in 1999 van de KNGB en het KNGCV tot de huidige KNGU.

Noot voor de redactie,