FNV Bondgenoten

Reisinformatie van ProRail naar NS


* 16-06-2011

* Pim van Bakel (webredactie)

* 1 reacties

De informatievoorziening voor treinreizigers komt in één hand. ProRail heeft het voornemen om alle medewerkers en processen die betrekking hebben op Reisinformatie, over te dragen aan NS.

Na de problemen door de laatste winterse omstandigheden had minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu al aangegeven dat bij de NS de verantwoordelijkheid voor de informatievoorziening moest komen te liggen. Naar aanleiding hiervan hebben ProRail en NS een Taskforce integratie Reisinformatie ingesteld. De complete overdracht moet medio 2012 zijn afgerond.

Reiziger beter bediend

Jacqueline Lohle, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Het is goed dat het proces van Reisinformatie in één hand gaat komen. De reiziger kan op deze manier beter worden bediend."

Werkzekerheid en arbeidsvoorwaarden

De bond is dus blij met de concentratie van de informatievoorziening, maar Lohle houdt bij de overdracht de positie van de betrokken medewerkers nauwlettend in de gaten. "Over de werkzekerheid en het behoud van arbeidsvoorwaarden voor alle betrokkenen bij ProRail en NS willen wij meer dan goede afspraken maken."