Unicef

Tennissers slaan in totaal 233 aces op Centre Court
ACE Club op UNICEF Open levert 58.254 maaltijden op

Voorburg, 18 juni 2011 - Op het grastennistoernooi in Rosmalen, de UNICEF Open, hebben vele bezoekers en bedrijven afgelopen week meegedaan aan de UNICEF Ace Club. Per geslagen ace op het Centre Court doneerden zij daarmee een bedrag voor een maaltijd aan een ondervoed kind. Na de vandaag gespeelde finales ontvingen directeur van UNICEF Nederland, Jan Bouke Wijbrandi, en Ambassadeur van de UNICEF Open, Kristie Boogert, het resultaat in de vorm van een cheque uit handen van toernooidirecteur Marcel Hunze. De tennissers sloegen in totaal 233 aces op het Centre Court, wat resulteerde in 58.254 maaltijden voor ernstig ondervoede kinderen.

Wereldwijd zijn steeds meer kinderen chronisch ondervoed. Volgens cijfers van UNICEF gaat het nu om ruim 200 miljoen kinderen onder de vijf jaar. Hun toekomst loopt gevaar. Te eenzijdige voeding zorgt voor een achterstand in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, die nooit meer in te halen is. Ondervoeding kan worden teruggedrongen met eenvoudige maatregelen. Eén van die maatregelen is het aanbieden van Plumpy'Nut: voedzame 'pindakaas' maaltijden voor ernstig en acuut ondervoede kinderen om snel weer aan te sterken.

Jan Bouke Wijbrandi: "We zijn heel blij met het resultaat van de UNICEF Ace Club. Dankzij de inzet van vele bezoekers en bedrijven op de UNICEF Open worden veel ernstig ondervoede kinderen geholpen en krijgen daarmee weer zicht op een betere toekomst. Ik wil iedereen die aan de Ace Club heeft meegedaan, en uiteraard ook de tennissers zonder wie de aces er niet waren geweest, daar hartelijk voor bedanken."

UNICEF Open
Het grastennistoernooi in Rosmalen staat elk jaar garant voor tennis op topniveau. UNICEF is er dan ook trots op dat zij sinds 2010 haar naam aan het toernooi mag verbinden. Een samenwerking waarbij UNICEF dankzij hoofdsponsoren Achmea, Ricoh en Libéma niets betaalt voor de naamsverbinding en een week lang bij een breed publiek aandacht heeft kunnen vragen voor haar werk: het realiseren van een betere wereld voor kinderen.

* * *