Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maastricht, 3 juni 2011

TODOS
Een beeldende wandeltocht voor één persoon

"Hoe eenzaam de weg ook lijkt, er is altijd iemand die hem vóór jou heeft bewandeld."

In de zomer van 2011 presenteert Hoge Fronten van theatermaker Lieke Benders de eerste productie: de theatrale installatie TODOS met festival Cultura Nova als coproducent. TODOS wordt onder meer gespeeld op Oerol (Terschelling), Over het IJ Festival (Amsterdam) en Cultura Nova (Heerlen) en gaat op zondag 19 juni tijdens Oerol in première.

TODOS
Je krijgt een speciale sleutel, een overlevingspakket en een klopje op de rug. Je wordt gevraagd de geijkte paden te mijden. Vanaf nu waan je je in niemandsland. TODOS is een wandeltocht voor één persoon. Een individuele ervaring over de zoektocht naar een collectieve verbintenis. In de vorm van gecomponeerde beelden, instructies en achtergelaten boodschappen leidt TODOS je tijdens een wandeling van circa vijf kilometer langs een pad vol geheimen en brengt je in contact met je voorganger. Niet letterlijk, maar door de boodschappen, gedachten, wensen en indrukken die door deze voorgangers zijn achtergelaten in tien kleine bouwwerken: schuilhutten voor de wandelaar. Weten dat je in de sporen van iemand anders loopt kan troostend werken. Je voelt je verbonden in de eenzaamheid.

Voor TODOS heeft Lieke Benders zich laten inspireren door de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. TODOS is de eerste productie van Hoge Fronten, de jonge organisatie onder leiding van theatermaker Lieke Benders. Hoge Fronten ontwikkelt en produceert breed toegankelijk theater voor familie en beeldend locatietheater. Het werk kenmerkt zich door een sterke beeldtaal en het poëtische karakter.

Let op! Trek voor deze wandeltocht goede (regen)kleding en geschikte schoenen aan. De tocht duurt ongeveer twee uur.

Concept/beeld en artistieke leiding: Lieke Benders Technisch ontwerp en uitvoering: Marq Claessens, Chiel Benders Productieleiding: Gertie Poels
Marketing en zakelijke ondersteuning: Janneke Schmeitz Met dank aan: Joop Kuyvenhoven, Huis van Bourbondië, Liesbeth van Litsenburg Frans Bastin, Jan Kraaij, Bert Straver, Werkplaats K en ieder ander die een bijdrage heeft geleverd aan het mogelijk maken van TODOS.

Mede mogelijk dankzij Fonds Podiumkunsten, Gemeente Maastricht, Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, VSB fonds, Stichting Elizabeth Strouven en Cultura Nova Zomerfestival Heerlen.

Speellijst:
18 t/m 26 juni 2011 Oerol (Terschelling) www.oerol.nl 7 t/m 17 juli 2011 Over het IJ Festival (Amsterdam) www.overhetijfestival.nl 27 aug t/m 4 sep 2011 Cultura Nova (Heerlen) www.culturanova.nl

www.hogefronte.nl

////////////////////




Ingezonden persbericht