Persbericht van Stichting Vluchteling

Teller bij start 2e Nacht van de Vluchteling op euro 134.000

Afgelopen nacht trotseerden meer dan 850 wandelaars regen en wind tijdens de 2e editie van de Nacht van de Vluchteling. Zij liepen 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. De deelnemers hadden bij de start al ruim euro 134.000 aan sponsorgeld opgehaald. Stichting Vluchteling steunt met deze opbrengst de Birmese rugzakdokters die met gevaar voor eigen leven de jungle intrekken om directe medische hulp te verlenen aan een miljoen Birmese vluchtelingen en ontheemden.

Het was een bijzonder gezicht: een kleine duizend wandelaars die zich om middernacht verzamelden aan de voet van de Erasmusbrug. Onder hen bevonden zich BN'ers, politici, journalisten en sporters zoals Waldemar Torenstra, Jan Douwe Kroeske, Lauren Verster en John de Wolf. Nadat de burgemeester Ahmed Aboutaleb het startschot gaf, liepen zij de nacht in voor een tocht van 40 kilometer van Rotterdam, via Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk naar Den Haag. Daar werden zij warm onthaald door burgemeester Van Aartsen en de directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen.

Opbrengst voor Birmese rugzakdokters
In Birma zijn één miljoen mensen op de vlucht voor het militaire regime. Vluchtelingen houden zich schuil in het oerwoud, verstoken van medische zorg. In mobiele medische teams trekken de rugzakdokters vanuit Thailand illegaal Birma in, met rugzakken vol medicijnen om deze vluchtelingen te helpen. In een gebied vol landmijnen en met gevaar voor eigen leven zoeken de rugzakdokters de vluchtelingen op.

Het aantal rugzakdokters is ontoereikend om alle vluchtelingen van medische zorg te voorzien. Met de opbrengst van de Nacht van de Vluchteling kunnen 15 extra medische teams worden opgeleid. Deze teams kunnen samen 30.000 vluchtelingen medische hulp geven.

De website www.nachtvandevluchteling.nl blijft na de Nacht van de Vluchteling nog enige tijd open voor donaties.

Links:
http://www.nachtvandevluchteling.nl
Organisatie info:

Stichting Vluchteling

Noot voor de red actie
Voor meer informatie en interviewaanvragen naar aanleiding van de Nacht van de V luchteling, kunt u contact opnemen met: Joris Tjaden via 020-520 5280 / 06-14369 339 of joris@bkb.nl.

Voor meer informatie over initiatiefnemer Stichting Vluchteling en kunt u contac t opnemen met: Robert Verduyn via 070-346 89 46 / 06-397 69 151 of robertverduyn @vluchteling.org.