Politie Hollands Midden

Katwijk - Grote verkeerscontrole: 3340 personen gecontroleerd

Katwijk, 20-06-2011 o Politie Hollands Midden heeft van vrijdag 17 juni 21.00 uur tot zaterdag 18 juni 05.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden in Katwijk. Dit gebeurde in samenwerking met de Douane en de Belastingdienst. De politie controleerde die avond en nacht aan de Hoorneslaan, de Zwarteweg, de Zeeweg en de Ambachtsweg.

In totaal zijn er 3340 personen gecontroleerd en die hebben allemaal een blaastest gedaan. 28 blazers hadden te veel gedronken en moesten mee naar het politiebureau voor een verdere ademanalyse. Vier bestuurders hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs is ingenomen. Degene die het meest had gedronken, een 17-jarige jongen op een snorfiets, blies 655 ug/l. Voor een beginnende bestuurder geldt een limiet van 90 ug/l en voor een ervaren bestuurder een limiet van 220 ug/l.

Gevaar van alcohol in verkeer Rijden met alcohol op in het verkeer is gevaarlijk: naar schatting wordt een kwart van de verkeersdoden veroorzaakt door alcoholgebruik. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Daarom controleert de politie bestuurders op alcoholgebruik.

Controle douane De Douane controleerde met een drugshond 32 autos. In sommige autos werden softdrugs aangetroffen. Twee verdachten, een 22-jarige man uit Den Haag en een 23-jarige man uit Voorschoten zijn vervolgens aangehouden door de politie. Naast de 285 gram aan softdrugs die werd aangetroffen hun auto, heeft de politie ook geld, de auto en mobiele telefoons van de mannen in beslag genomen. De andere personen die gecontroleerd waren, hadden een gebruikershoeveelheid (5 gram) bij zich en deze is in beslag genomen.

Controle Belastingdienst De Belastingdienst controleerde 25 taxi's op de rijtijdenwet, vergunningen en geijkte taximeters. Ook controleerde zij op het privégebruik van leaseauto's, hierbij zijn vijftien overtredingen geconstateerd. De belastingdienst heeft zeven autos in beslag genomen in verband met openstaande belastingschulden. In totaal is er 2820,- euro aan belastingschuld geïnd. De belastingdienst controleerde 2000 kentekens.