Vestia


20-6-2011

Samenwerking Woonveste en Vestia Zuid Nederland

---

Wooncorporaties Vestia Zuid Nederland en Woonveste hebben medio maart 2011 een samenwerkingcontract met elkaar afgesloten. Dit betekent dat Vestia voor de verhuur van al haar woningen in Drunen vanaf nu samenwerkt met Woonveste. De vrije sector huur gaat op 22 juni 2011 van start.

Wat betekent deze samenwerking?
Vestia Zuid Nederland adverteert Drunense sociale huur- en vrije sector huurwoningen op de website van Woonveste en in de Heusdense Courant in samenwerking met Woonveste. Om in aanmerking te komen voor een woning in Drunen moeten geïnteresseerden zich bij Woonveste inschrijven. Inschrijfkosten zijn 20 euro. Zonder deze inschrijving is het niet mogelijk om te reageren op woningen van Vestia in Drunen. Kijk voor meer informatie op www.woonveste.nl.

De Watertorens
Vestia ontwikkelt in Drunen momenteel het project De Watertorens. De Watertorens bestaat uit 92 appartementen verdeeld over drie woongebouwen van elk vijf verdiepingen. De drie complexen staan straks deels in het water, vandaar de naam. De sociale huurappartementen hebben een oppervlakte tussen de 83 en 96 m². Ze beschikken, naast een ruime living met open keuken en toegang tot het terras, over twee slaapkamers, een badkamer en een ruime berging. De vrije sector huurappartementen zijn tussen de 100 en 115 m². Ze beschikken over een royale woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een badkamer met de mogelijkheid van een aparte douche en ligbad. Elke woning heeft een ruim terras en een eigen berging. Door de speelse indeling heeft geen appartement per etage dezelfde indeling. Meer informatie over de vrije sector huurwoningen, maar ook over de koopwoningen vindt u op de website: www.vestia.nl/drunen.

Duurzame energieoplossing
Vestia en Woonveste hechten veel waarde aan een beter klimaat. Daarom beschikken deze appartementen van Vestia over een schone en duurzame energiebron. Voor de verwarming van de woningen en de warmwatervoorziening wordt gebruik gemaakt van warmte uit de bodem. Hiervoor zijn de woningen elk uitgerust met een individuele warmtepomp. Omdat de bodem '*s zomers relatief koel is ten opzichte van de buitentemperatuur, kan het systeem de woning in de zomer ook enkele graden koelen. Het systeem wordt gecombineerd met vloerverwarming.

Verwachting oplevering appartementen
De verwachting is dat de appartementen in De Watertorens in het laatste kwartaal van 2011 worden opgeleverd. Vestia Zuid Nederland adverteert de vrije sector huurwoningen vanaf 22 juni 2011 en de sociale huurwoningen eind augustus/begin september op de website van Woonveste en in de Heusdense Courant in samenwerking met Woonveste. Voor informatie over kunt u bij Vestia Zuid Nederland terecht, telefoonnummer 0900 80 55 (4 ct. p/min.), of op www.vestia.nl/zuidnederland.


*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

warmtepomp Nieuwbouw

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in de rest van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier gespecialiseerde bedrijven op het gebied van projectontwikkeling (Ceres projecten en Estrade Projecten), makelaardij en VvE beheer (Vestia Vastgoeddiensten) en het onderhouden van onze woningen (Vestia Onderhoudsdiensten). Er werken in totaal 1000 mensen bij Vestia.

Over Woonveste
Woonveste verhuurt en beheert ruim 5.000 woningen in de regio Heusden, Haaren en in een klein gedeelte van 's-Hertogenbosch. Bij Woonveste staat de klant voorop, in het bijzonder ouderen, mensen met een beperking en mensen met een laag inkomen. Wij bieden de klant graag de beste woning en de beste service tegen een betaalbare prijs. Ons aanbod is breed: van appartementen en gezinswoningen tot senioren- en zorgwoningen. Om tegemoet te komen aan de enorme vraag naar betaalbare huur- en koopwoningen, investeren wij in nieuwbouw. Wonen is voor ons meer dan het verhuren van woningen. Samen met gemeenten, politie, welzijns- en zorgorganisaties en huurdersorganisaties zetten wij ons actief in voor veilige en schone buurten met goede zorg- en wijkvoorzieningen waarin het prettig wonen is. Dit alles doet Woonveste met een enthousiast en betrokken team van ruim zestig medewerkers vanuit het kantoor aan de Afrikalaan 92 in Drunen.