Gemeente Echt-Susteren


Aantal winkelpassanten in Echt neemt toe

Â

Onderzoeksbureau Locatus heeft in het voorjaar van 2011 passanten geteld in bijna veertig winkelgebieden in Nederland, waaronder ook in het winkelgebied van Echt. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het aantal passanten in het winkelgebied van Echt is toegenomen. Dit is een positieve ontwikkeling, aangezien in de meeste andere winkelgebieden het aantal passanten juist afneemt.

Passantenrapport
Een passantenrapport geeft inzicht in de druktepatronen en loopstromen van een winkelgebied. Uit deze tellingen blijkt dat het aantal passanten in winkelgebieden nog steeds afneemt, maar dat deze daling wel stabiliseert. Vier jaar geleden (2007) daalde het aantal passanten nog met 3% ten opzichte van het jaar (2006) ervoor. Vorig jaar (2010) was dit cijfer nog maar 1,6% en dit jaar (2011) constateert Locatus een daling van 1,4% ten opzichte van vorig jaar. In een aantal winkelgebieden, waaronder dat van Echt, telde Locatus juist meer winkelpassanten dan het jaar daarvoor.

Positief
De gemeente is positief verrast over het toegenomen aantal winkelpassanten in het winkelgebied van Echt. De stijging kan verklaard worden door de vestiging van C&A en Xenos in het winkelgebied en het gereed komen van het project Zuyderhoeck, de zuidelijke entree van het kernwinkelgebied. Â

Te downloaden:

* Onderzoek winkelpassanten.pdf