Gemeente Hoogeveen

Stopverbod bij mfc Krakeel moet veiligheid waarborgen

Vanaf vandaag geldt een stopverbod bij mfc Krakeel. Leerlingen van Apollo en de Morgenster onthulden vanmiddag samen met wethouder Tiens Eerenstein de borden die dit stopverbod aangeven. stopbord De borden zijn geplaatst aan een deel van de Satellietenlaan en een deel van de Kleine Beer in Hoogeveen. Wethouder Tiens Eerenstein is tevreden over deze oplossing: "De veiligheid van de kinderen moet voorop staan. Samen met ouders en omwonenden zijn we tot het besluit gekomen dit verbod in te stellen. Ik heb er vertrouwen in dat het de veiligheid vergroot."

Wijzen op veilig gedrag

Door het halen en brengen van kinderen met de auto ontstaan in de Satellietenlaan gevaarlijke situaties. De afgelopen tijd heeft de school, samen met de politie en de gemeente, hard gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid door ouders en kinderen te wijzen op veilig gedrag.
Het stopverbod is ingesteld om de veiligheid verder te vergroten. Er is voldoende ruimte om de auto te parkeren, bijvoorbeeld op de parkeerplaats bij het winkelcentrum en op de parkeerplaatsen aan de Orion en in de parkeerhavens aan de Satellietenlaan.

Ontwerpwedstrijd

De kinderen van groep 6 van Apollo en groep 6/7 van de Morgenster hebben mooie verkeersborden ontworpen. De makers van de mooiste borden mochten samen met wethouder Tiens Eerenstein de echte borden onthullen.