Uitgeverij Bert Bakker

Zomertip: 'Hoe laat eigenlijk' van Jannah Loontjens

Loontjes - Hoe laat eigenlijk Ga je binnenkort op vakantie en zoek je nog een leuk zomerboek om mee te nemen? Onze tip: Hoe laat eigenlijk van Jannah Loontjens!

Eerder schreef de Volkskrant over het boek:
'IJzersterk, bij vlagen Ingmar Bergman-achtig, psychologisch drama. Subtiel geschreven, indringend verhaal.' ****

Als Aaf in haar hotelkamer wordt opgesloten door haar vriend, realiseert ze zich hoe verwrongen haar leven is. Ze is samen met Ralph naar Dakar gereisd, waar ze voor haar werk een artikel moet schrijven over een kunstmanifestatie.
Vanaf het moment dat ze voet in Dakar zetten, gaat er van alles mis. Het wordt voor Aaf pijnlijk duidelijk hoe beklemmend haar relatie met Ralph is. Het liefst wil ze vluchten uit haar routineuze leven, maar in haar verwoede pogingen hiertoe zet ze een serie desastreuze gebeurtenissen in gang, waaruit de enige redding de terugkeer naar diezelfde routine dreigt te zijn.
Voor haar werk maakt Aaf een reis naar Senegal, maar vanaf het moment dat ze voet in Dakar zet, gaat er van alles mis. Hoe laat eigenlijk is het liefdesverhaal van twee mensen die langs elkaar heen leven, maar elkaar desondanks niet kunnen loslaten. Een prachtige filosofische roman over trouw en ontrouw, jaloezie, leugen en waarheid.