Wederom korte filmfestival in Beverwijk


Young Art Korte Film Award 2011

BEVERWIJK, 20110601 -- Van 20 juni t/m 23 juli kunnen filmliefhebbers in de IJmond hun hart ophalen: Young Art organiseert voor de derde achtereenvolgende keer het YAKFA-filmfestival. YAKFA staat voor: Young Art Korte Film Award, de prijs die wordt uitgeraakt aan winnaars van de wedstrijd die als rode draad door het festival loopt. Jongeren in de leeftijd van 15 tot 30 jaar, afkomstig uit het hele land, hebben hun werk ingezonden voor de YAKFA.

De organisatie is zeer te spreken over de kwaliteit van de inzendingen, waarvan een selectie twee avonden lang te zien zal zijn in bioscoop Cineworld aan het Stationsplein van Beverwijk. Twee vakjury’s bepalen samen welke films naar de finale gaan. Deze vindt plaats tijdens het Young Art Festival op vrijdag 22 en zaterdag 23 juli in Park Westerhout. Daar kiest het publiek de uiteindelijke winnaars. De prijzen bestaan uit: een plek als voorfilm in de programmering van De Strandbios, kaartjes voor een voorstelling op het Nederlands Film Festival en tegoeden van €500,- tot €750,- te besteden bij Open Studio te Amsterdam.

Op maandag 20 juni worden er 10 korte films vertoond in de categorie 'semi-professioneel'. De jury van deze voorronde bestaat uit: documentairemaakster Wendy van Wilgenburg, filmproductieleider Marlies van Ree, eigenaar en docent van Open Studio Huub Grooten en prof. dr. Patricia Pisters, hoogleraar Filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Op maandag 27 juni worden er 10 films in de categorie 'amateur' vertoond. De jury bestaat dan uit: Edwin Kluft, eigenaar van bioscoop Cineworld Beverwijk, Ron de Haan, eigenaar van de Strandbios, Marijn van Haaster, programmeur bij filmtheater Kriterion en Sidney Vollmer, mede-eigenaar van het filmproductiebedrijf Dutch Courage Film.

Op donderdag 7 juli organiseert de YAKFA een speciale ‘Meet & Greet’ in strandpaviljoen De Instuif te Wijk aan Zee, waar ook de Strandbios gevestigd is. De korte films die de finale bereikt hebben zullen worden vertoond en er zijn gesprekken met de juryleden en de makers. Het is zelfs mogelijk om de avond te beginnen met een thematisch diner. Geheel in ‘korte’ stijl worden er tapas geserveerd. Voor meer informatie: www.yakfa.nl

Voorrondes: maandag 20 en maandag 27 juni om 19.00 uur in Cineworld, Beverwijk. Toegang gratis, reserveren via: kortefilmaward@youngart.org. Meet & Greet: donderdag 7 juli vanaf 18.30 uur in De Instuif, Wijk aan Zee. Reserveren voor het diner via: ellen@instuif.com

YAKFA is een onderdeel van de culturele jongerenorganisatie Young Art en wordt mede mogelijk gemaakt door: Cineworld, De Strandbios, De Instuif en Open Studio.





Ingezonden persbericht