TomTom Places deze zomer beschikbaar op navigatiesystemen en smartphones

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20110620 --

TomTom kondigt aan dat hun lokale zoekservice TomTom Places beschikbaar wordt op TomTom navigatiesystemen, iPhones en Android smartphones.

TomTom Places combineert de TomTom bedrijvengidsen met uitgebreide Nuttige Plaatsen en de TomTom kaarten. Bedrijfsadressen worden gekoppeld aan geocodes op de kaarten, zodat bedrijven overzichtelijk gecategoriseerd zijn. Dit betekent dat mensen in de bedrijvenoverzichten gemakkelijk vinden wat ze zoeken en daarna via de kaart net zo gemakkelijk kunnen zien welke route ze moeten nemen naar het gevonden bedrijf. Voorbeelden zijn hotels, restaurants, supermarkten, pinautomaten, medische diensten en automonteurs.

"Local search geeft alle relevante informatie die mensen nodig hebben op het moment dat ze die informatie nodig hebben, zodat ze gemakkelijk kunnen navigeren naar waar ze ook naar toe willen. We geven mensen meer vrijheid om onderweg nieuwe plaatsen te ontdekken en ervan te genieten, met behulp van platforms die zorgen voor een perfecte navigatiereis, of die reis nu thuis via het internet wordt uitgestippeld, of met in de auto ingebouwde apparaten of te voet met behulp van hun smartphone.” zegt Lucien Groenhuijzen, Managing Director van TomTom Places

TomTom Places koppelt de locatie van bedrijven aan de locatie van de consument. Bedrijven kunnen hun eigen informatie op het platform bewerken en de resultaten meten.

Beschikbaarheid

TomTom Places wordt standaard geleverd op nieuwe TomTom LIVE draagbare navigatie-apparaten en kunnen vanaf deze zomer gedownload worden op bestaande draagbare navigatiesystemen en iPhones. De Android-applicatie is later dit jaar beschikbaar. In eerste instantie wordt deze dienst aangeboden in Duitsland, Nederland, België, Denemarken en Portugal. TomTom Places zal daarna geleidelijk worden uitgebreid naar andere landen die gedekt worden door de TomTom LIVE diensten.

De website met zoekfunctie in diverse talen is beschikbaar via: www.places.tomtom.com

TomTom Places is op dit moment beschikbaar in het Engels, Nederlands, Duits, Frans, Deens en Portugees.

- EINDE –

Over TomTom

TomTom (AEX:TOM2), opgericht in 1991, is de wereldleider op het gebied van localisatie- en navigatie producten en diensten die zich richt op alle gebruikers en die de beste navigatie-ervaring ter wereld biedt. TomTom heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, heeft 3.500 werknemers in dienst en verkoopt zijn producten in meer dan 40 landen.

Onze producten omvatten draagbare navigatie-apparaten, in het dashboard ingebouwde infotainmentsystemen, oplossingen voor wagenparkbeheer, kaarten en real-time diensten, zoals de veel bekroonde HD Traffic™.

Voor de meest actuele routeplanner ter wereld, met live verkeersinformatie, ga naar www.routes.tomtom.com.

Ga voor meer informatie naar www.tomtom.com

CONTACT:
Voor Corporate Communications:
Kristina Nilsson
+31 (0)20 7 575 194
cc@tomtom.com
of
Voor Investor Relations:
Richard Piekaar
+31 (0)20 7 575 194

ir@tomtom.com

Ticker_symbol AEX:TOM2
ISIN NL0000387058