Sterrenfonds adopteert De Liedjesfabriek voor mobiele muziekstudio


Rene Schuurmans aan de slag met zijn opvolgers

NIJMEGEN, 20110620 -- Rene Schuurmans heeft zijn opvolgers gevonden. En wel in het UMC St Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Samen met langdurig zieke kinderen schreef hij daar een orgineel lied. Met elkaar namen ze vervolgens een heuse videoclip op. Rene Schuurmans werkte hiervoor mee met het Sterrenfonds, die de kinderen in het ziekenhuis op deze dag wilde laten stralen.

Mobiele muziekstudio geadopteerd
Iedereen kent wel een liedje dat ontroert of opbeurt als het even tegen zit. Muziek geeft kracht en maakt je blij. Daarom heeft het Sterrenfonds De Liedjesfabriek geadopteerd, een organisatie die werkt volgens dit uitgangspunt. Vanaf vandaag wordt er door het Sterrenfonds alles aan gedaan, om een nieuwe mobiele muziekstudio voor De Liedjesfabriek bij elkaar te brengen. Met als passende aftrap een muzieksessie met bekende Nederlander Rene Schuurmans, die het voor de kinderen extra speciaal maakte.

Rene Schuurmans: "Toen het Sterrenfonds me vroeg om dit project samen met hen op te pakken, heb ik meteen volmondig JA gezegd. Kinderen geven een extra dimensie aan je leven. Optreden voor 70.000 mensen is een unieke ervaring. Maar als ik die kinderen hier vandaag zie stralen, hoe moeilijk hun omstandigheden ook zijn, dan zijn zij voor mij pas echte toppertjes. Confronterend is het wel, met kinderen die de studio continue in- en uitgaan, omdat ze tussendoor behandelingen hebben of omdat ze na een uurtje simpelweg te moe zijn om verder te gaan. De energie en vreugde die ik nu door het werken met hen ervaar, die is met geen pen te beschrijven."

Een waar feest
Een feest is natuurlijk pas compleet met cadeautjes. Daarom had Rene Schuurmans namens het Sterrenfonds voor alle kinderen een attentie meegebracht. Zo waren er echte kroontjes ter beschikking gesteld, waarvan de lichtjes meteen moesten worden uitgeprobeerd. Via Philips kon de kinderen nog een unieke Glow-in-the-Dark voetbal worden aangeboden. Plannen om vannacht te kijken of de bal echt licht geeft zijn er al volop gemaakt!

Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in de leeftijd 0 tot 16 jaar te ondersteunen, die een       steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders            (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. Het Sterrenfonds adopteert afgeronde materiële projecten in Nederland om ze binnen zo kort mogelijke tijd te realiseren. Het Sterrenfonds heeft nu onder andere een mobiele studio voor De Liedjesfabriek op haar SterrenMenu opgenomen. De Liedjesfabriek organiseert muziekdagen voor kinderen die langdurig in het ziekenhuis liggen. Het resultaat: een heleboel lol en trotse kinderen die zich een echte ster voelen. 

De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer 47 25 78 146.





Sterrenfonds