Gemeente Leeuwarden

Wethouder Isabelle Diks gaat voor schone (binnen)stad!

Wethouder Isabelle Diks, John Vernooij (algemeen directeur van Omrin) en Frans Kooiker (directeur-bestuurder van WoonFriesland) gaan maandagavond 20 juni met een promotieteam op pad. Zij bellen aan bij inwoners met de vraag mee te werken aan een schone en nette (binnen)stad. De actie is erop gericht om het bijzetten van huisvuilzakken rond verzamelcontainers tegen te gaan. Inwoners die meedoen, krijgen een sticker op de deur.

Vorig jaar november hebben de gemeente Leeuwarden, Elkien, WoonFriesland en Omrin het eerste project 'Bijzet' gestart. Het eerste project was vooral gericht op de containers waar veel zakken bijgezet werden in Leeuwarden. Resultaat: 37% minder huisvuilzakken naast verzamelcontainers.

Nu een groot deel van de ondergrondse containers in de binnenstad geplaatst zijn, komt er een vervolg op het project tegen bijzet in de binnenstad. Het promotieteam motiveert de inwoners om hun buurt schoon te houden en het afval netjes in de daarvoor bestemde containers te deponeren.

Zeven promotieteams met werknemers van Omrin, de woningcorporaties, studenten, gepensioneerden en medewerkers van de gemeente Leeuwarden bellen nog bij de binnenstadbewoners aan van 20 juni tot en met 13 juli op maandag, dinsdag en woensdag tussen 17.30 en 19.30 uur.


---