Persbericht

Citrix XenDesktop 5 winnaar in Microsoft Best of Tech·Ed 2011 ~ Prijs uitgereikt door Penton Media's Windows IT Pro, SQL Server Magazine, DevProConnections en SharePoint Pro ~

Vianen, 20 juni 2011 - Citrix heeft met Citrix XenDesktop® de Best of Tech·Ed award gewonnen in de categorie virtualisatie, waarbij innovatie het speerpunt was. De jury beoordeelde in totaal 334 genomineerde producten en diensten en koos uiteindelijk 48 finalisten die geïnterviewd werden op de Microsoft Tech·Ed North America 2011 conferentie.

"Een lijst van meer dan 300 producten hebben we ingekort naar 48 finalisten, een eer op zichzelf," zegt Jason Bovberg, senior redacteur van Windows IT Pro. Een voorwaarde om geselecteerd te worden was het leveren van onderscheidende producten en diensten.

De winnaars van de Best of Tech·Ed 2011 worden gekenmerkt door competitief voordeel, functionaliteit, innovatieve kenmerken in vernieuwde versies of het gebruik van innovatieve technologieën, strategische waarde voor de markt en meerwaarde voor de gebruikers.

XenDesktop 5 is een uitgebreide oplossing voor desktopvirtualisatie, waarmee Windows deskto als on-demand dienst kunnen worden aangeboden, voor elke gebruiker en op iedere werkplek. Alle gebruikers van Citrix FlexCast(TM) kunnen nu worden voorzien van een virtuele desktop. Deze ondersteunt elk veelvoorkomend desktop virtualisatiemodel in een enkele, geïntegreerde oplossing. Samen met Citrix Receiver maakt XenDesktop het voor gebruikers mogelijk om toegang te krijgen tot hun zakelijke applicaties op elke PC, Mac, laptop, tablet en/ of smartphone. Dit biedt hen keuze en flexibiliteit.

Het is het tweede jaar op een rij dat XenDesktop bekroond wordt met een Best of Tech·Ed award. Vorig jaar is in hetzelfde prijzenprogramma de titel 'Breakthrough Product' toegekend aan XenDesktop. Niet alleen wordt hiermee de vernieuwende functionaliteit erkend binnen de industrie, het geeft ook blijk van de goede samenwerking en de productintegratie met Microsoft.