Vereniging FME-CWM

Datum: 21 juni 2011
Locatie: Rotterdam

Nederland en Turkije: Een duurzaam partnerschap

Op 21 juni 2011 heeft in Rotterdam het gratis symposium 'Nederland en Turkije: Een duurzaam partnerschip' plaats. Het symposium wordt georganiseerd door FME, ING, Fenedex en partners.

In 2009 lanceerden ING, de Vereniging FME-CWM en Fenedex een succesvol programma, genaamd `Holland-Turkey: Investments & Trade'. In een reeks van evenementen verkenden veel Nederlandse en Turkse ondernemers de mogelijkheden voor zakelijke samenwerking. In meerdere bedrijfstakken zijn nieuwe initiatieven ondernomen, zoals in agro-food, duurzame energie, transport en logistiek, medische technologie, de maritieme industrie en havenontwikkeling. Verschillende clusters van bedrijven voeren nu een gezamenlijke strategie uit om de bilaterale samenwerking tussen Nederland en Turkije verder te versterken. Duurzaamheid maakt een centraal onderdeel uit van de meeste programma's.

Voortbouwend op deze succesvolle aanpak vindt het symposium `Nederland en Turkije: Een duurzaam partnerschap' plaats. Het doel: de bilaterale economische betrekkingen te verdiepen en een platform te bieden voor het delen van kennis en expertise. Dit evenement is gericht op de Nederlandse of Turkse ondernemer met internationale ervaring, die klaar is om de volgende stap te nemen naar een duurzame samenwerking tussen Nederland en Turkije.

Achtergrond

Turkije en Nederland hebben al bijna 400 jaar een duurzame relatie. De twee landen passen goed bij elkaar: Enerzijds maakt de Turkse economie een positieve ontwikkeling door en biedt het land veel potentieel. Met een economische groei van ruim 8 procent, een bevolking van 72 miljoen consumenten en 7,6 miljard dollar aan directe buitenlandse investeringen in 2009, behoort Turkije tot één van de twintig grootste economieën in de wereld. Anderzijds, heeft Nederland een indrukwekkende internationale reputatie in een aantal sectoren, die aansluit bij de Turkse ambitie zich te ontwikkelen als economische regionale grootmacht.

Programma

13.30 uur: Registratie
14.00 uur: Inaugurele sessie (Eli Leenaars - Member Management Board Banking and CEO Retail
Banking Direct & International, ING) Welkomstwoord Simon Smits - Directeur Generaal Internationale Betrekkingen, ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, Nederland en Turkije: een duurzaam partnerschap, Ümit Boyner - Voorzitter TÜSIAD (Turkse evenknie van VNO-NCW), Groeikansen in de Nederlands-Turkse betrekkingen, Willem Rozenberg - CEO Philips Turkije, Een duurzame strategie voor de Turkse markt
15.15 uur: Koffie en thee
16.00 uur: Parallelle workshops (Exporteren naar Turkije, Ontwikkelingen in de Turkse maritieme sector, Kansen in de Turkse medische sector, Bilaterale kansen in de duurzame energie en de schone technologie sector, Bilaterale mogelijkheden in de glastuinbouw) 17.30 uur: Netwerkreceptie

De voertaal van de inaugurale sessie is Engels, die van de workshops is afhankelijk van het deelnemersveld.

Aanmelden

U kunt zich voor 27 mei 2011 registeren met uw persoonlijke code `Turkey' via www.hollandturkey.com.