Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij conferentie Social Performance Task Force

RVD, 26 mei 2011, nr. 134

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is dinsdag 21 juni in 's Hertogenbosch aanwezig bij de opening van de jaarlijkse tweedaagse conferentie van de Social Performance Task Force. Het Nederlands Platform voor Microfinanciering, het overkoepelende orgaan van organisaties in Nederland die zich met microfinanciering bezighouden, is gastheer van de conferentie.

De Social Performance Task Force (SPTF), is een internationale organisatie van 1000 leden die alle belangrijke geledingen op het gebied van microfinanciering vertegenwoordigt. SPTF zet zich in voor toegankelijkheid van financiële dienstverlening aan armen op een sociale en verantwoorde wijze, waarbij bescherming van de klant voorop staat.

Tijdens de conferentie zal de ontwikkeling centraal staan van een universele standaard die moet waarborgen dat zoveel mogelijk arme mensen toegang krijgen tot relevante, sociaal verantwoorde en efficiënte financiële dienstverlening. Laura Foose, de coördinator van de SPTF, zal deze standaard tijdens de conferentie introduceren.

Prinses Máxima is lid van de Raad voor Microfinanciering en 'Special Advocate for Inclusive Finance for Development' van de Secretaris-Generaal der Verenigde Naties.