ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Workshop 'Intellectuele eigendomsrechten. Heeft u ze?

26 mei 2011 om 13:47

ICT~Office organiseert op dinsdag 21 juni de workshop 'Intellectuele eigendomsrechten. Heeft u ze?'. De waarde van menig ICT-bedrijf zit in de rechten op de software die het bedrijf exploiteert. Maar hoe (on)zeker is die waarde?'

Bij wie ligt eigenlijk het auteursrecht op de software en websites die u voor een klant bouwt? En kent u ook de gevallen waarin dit wettelijk anders is? Wat houdt het auteursrecht nu precies in en - net zo belangrijk - wat valt er niet onder? Hoe kan een goed contract dan toch substantieel aan de bescherming bijdragen? Zoals u ziet, bestaan er rond auteursrechten veel (kostbare) misverstanden, die aan het licht komen wanneer een claim wordt ingediend, het bedrijf verkocht gaat worden of er andere grote belangen op het spel staan.

In deze praktijkgerichte workshop is er uitgebreid aandacht voor het vermijden van de valkuilen en het benutten van de mogelijkheden van de juridische bescherming van kennis en ideeën. Met voorbeelden en praktische tips worden deelnemers aan de workshop ingewijd in de do's and don'ts van de commerciële exploitatie en het beheer van het auteursrecht op software, websites en andere producten. Tevens wordt er uitgelegd hoe intellectuele eigendom geregeld is in de ICT~Office Voorwaarden (opvolger FENIT voorwaarden).

De workshop is bedoeld voor onder anderen directeuren, projectmanagers en accountmanagers van ICT-bedrijven en duurt van 14:00 u. tot 17:00 u. De workshop wordt afgesloten met een borrel.

Programma


* Welkom

* Inleiding
mr. Peter van Schelven (ICT~Office)

* Wie heeft de rechten: werkgever of werknemer? mr. Iris van Rooij (ICT~Office)

* IE en contracten
mr. Peter van Schelven (ICT~Office)

* Vragen en discussie

* Afronding en borrel

De workshop vindt plaats op het hoofdkantoor van ICT~Office in Woerden. Een routebeschrijving vindt u onder CONTACT. Om interactie zo gemakkelijk mogelijk te maken, wordt de groep beperkt tot 15 personen. De workshop is gratis toegankelijk voor leden van ICT~Office. Niet-leden betalen 150,- (excl. BTW) per persoon.

U kunt zich aanmelden via onderstaande link. Heeft u concrete vragen over dit onderwerp? Vermeld de vragen alvast in de e-mail. Tijdens de workshop zullen de sprekers ingaan op uw vragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mr. Iris van Rooij, tel. 0348-493650 of iris.van.rooij@ictoffice.nl

Ja, ik meld me aan voor deze workshop

Wist u dat leden van ICT~Office gratis of tegen gereduceerd tarief gebruik kunnen maken van onze juridische expertise op bijvoorbeeld het terrein van contracten, arbeidsrecht en intellectueel eigendom? Klik hier voor meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap.


* Business Stimulering