Gemeente Deurne


21 juni informatieve kroegentocht `Uit met ouders'

Na het succes van `Uit met ouders' in 2010, wordt deze informatieve kroegentocht herhaald op dinsdag 21 juni. De Gemeente Deurne organiseert de avond in samenwerking met het SRE (Laat je niet flessen!), GGD Brabant-Zuidoost, Novadic-Kentron, Stichting Welzijn Deurne, de politie en de horecavereniging Deurne.

De ouders van (toekomstig) uitgaande jeugd krijgen op originele, heldere wijze informatie over de voor- en nadelen van het stappen in Deurne.

Het doel van `Uit met Ouders'
Het doel is ouders met kinderen tussen de 13 en 17 jaar te informeren over uitgaan in Deurne. Tijdens de avond krijgen zij een zo goed mogelijk beeld van hoe het is om uit te gaan op diverse locaties in Deurne, waar politie, horeca en portiers intensief samenwerken. Tijdens de kroegentocht gaan de deelnemers in groepjes naar populaire uitgaanslocaties in Deurne en krijgen zij antwoord op vragen als waar tieners tijdens het uitgaan verblijven en waar zij tegenaan kunnen lopen.

Wat houdt het concreet in?
De ontvangst voor de voorlichtingsavond `Uit met Ouders' is tussen 19.15 en 19.30 uur in het gemeentehuis van Deurne. Na een korte inleiding door Wethouder Ragetlie en Koninklijke Horeca Nederland, bezoeken de ouders vervolgens in groepjes drie verschillende cafés. In elk café wordt een presentatie van twintig minuten gegeven over de volgende thema's:
o Alcohol, drugs & jongeren (door Novadic-Kentron); o Handhaving en veiligheid (door de politie en horeca); o Op stap in Deurne (door Stichting Welzijn Deurne - jongerenwerk). Na de cafébezoeken wordt de avond om ongeveer 22.00 uur gezamenlijk afgesloten.

Waarom?
In de media is er veel te doen over alcohol en jongeren. Er verschijnen regelmatig berichten over uitgaansdrugs en uitgaansgeweld. Eenzijdige en beperkte informatie kan zorgen voor onrust en bezorgdheid bij ouders. Aan welke gevaren staan tieners bij het uitgaan bloot? Hoe reëel is de bezorgdheid van ouders? Objectieve informatie en een kijkje ter plekke geven een duidelijk beeld.

Aanmelden en vragen
Iedereen die een zoon of dochter heeft tussen de 13 en 17 jaar oud, kan zich vóór 7 juni per email aanmelden via: info@deurne.nl onder vermelding van `Uit met ouders'. Er kunnen maximaal 60 ouders deelnemen. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Iedereen ontvangt uiterlijk één week van te voren een bevestiging en een programma. Mocht het aantal aanmeldingen te groot zijn, dan ontvangt men hierover ook bericht. Ook voor vragen kan men mailen naar info@deurne.nl, eveneens onder vermelding van `Uit met ouders'.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l |