Unie van Waterschappen

Zeemeerminnenparade 21 juni

Op 21 juni, Midzomernacht, gaan deelnemers aan de Zeemeerminnenparade voor de 2e keer in de geschiedenis paraderen voor schoon (zee)water.

Schoon water liefhebbers uit binnen- en buitenland gaan dan verkleed als zeemeermin, krab, piraat, haai of zeester op de Boulevard van Scheveningen in Den Haag paraderen voor schoon zeewater. Het evenement wordt georganiseerd door stichting Aquarius met steun van Fonds 1818.

Internationale Zeemeerminnen Conventie

Naast de Zeemeerminnenparade staat op zaterdag 19 en zondag 20 juni 2011 de 2e Internationale Zeemeerminnen Conventie in Scheveningen. Hier kunnen deelnemers van jong tot oud films bekijken, debatteren over schoon water en kostumes maken voor de Zeemeerminnenparade 2011.

Zeemeerminnenrace

Na de Zeemeerminnenparade kunnen de deelnemers aan deze parade ook deelnemen aan de Zeemeerminnenrace. De snelste wordt gekroond tot de snelste Zeemeermin van Europa. Alle deelnemers aan de Zeemeerminnenrace worden om 19:30 verwacht in Beachclub Peukie. Beachclub Peukie ligt voor het Kurhaus. De Zeemeerminnenrace start om 20:00.

Dansen voor schoon water

Na afloop van de Zeemeerminnenparade en Zeemeerminnenrace wordt er tot diep in de nacht gedanst voor schoon water in Beachclub Peukie. Om 22:00 uur vindt er een kunstveiling plaats van kunstwerken gemaakt rondom het thema 'Zeemeerminnenparade'.

Ook meedoen?

Bron: Stichting Aquarius