Gemeente Soest

Rondetafelgesprek dierenwelzijn


1 juni 2011

Dierenwelzijn in de startblokken

Dierenwelzijn krijgt ook in Soest steeds meer aandacht. Wethouder Rosan Coppes heeft dit beleidsveld in haar portefeuille en een nieuwe beleidsnota is in de maak. De gemeente organiseert op dinsdagavond 21 juni 2011 een rondetafelgesprek over dit onderwerp.

Rondetafelgesprek dierenwelzijn

Dinsdag 21 juni 2011, tussen 19.30 en 22.00 uur, organiseert de gemeente een rondetafelgesprek over dierenwelzijn. De avond is in het gemeentehuis van Soest. Er zijn drie sprekers uitgenodigd en diverse experts `uit het veld' spreken met elkaar over de onderwerpen.

Het gaat die avond over:

* `eigenaarloze' dieren: huisdieren

* `eigenaarloze' dieren: dieren in het wild
* agressieve honden

GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn, om te zien en horen hoe de experts over deze onderwerpen denken.

Stem op uw favoriete ambassadeurdiersoort voor Soest!

Om het thema dierenwelzijn te visualiseren, heeft de gemeente vier bekende Soesters gevraagd om een dier aan te dragen als ambassadeur.

Uiteraard gaat de gemeente Soest zich dan ook op de ene of de andere manier extra inzetten voor dit dier. In de Soester kranten verschijnen de komende weken advertenties met teksten over de vier dieren die in de race zijn.

Wordt het de egel, huismus, groene kikker of de dagpauwoogvlinder?

Iedereen kan tussen 1 en 15 juni 2011 op stemmen op het dier dat de extra inzet van de gemeente verdient!

Naar het stemformulier

Het winnende dier wordt bekendgemaakt tijdens het rondetafelgesprek.