Gemeente Berkelland

over bestemmingsplannen woongebieden Neede en Noordijk

Inloopbijeenkomsten over bestemmingsplannen woongebieden Neede en Noordijk

In Noordijk op 21 juni en in Neede op 22 juni

Grote Kerk Neede

De voorontwerpbestemmingsplannen voor de woongebieden van Neede en Noordijk Dorp worden ter visie gelegd. Op 21 juni (Noordijk) en op 22 juni (Neede) worden er in deze kernen inloopbijeenkomsten gehouden.

Inloopbijeenkomst Noordijk

Dinsdag 21 juni, 19-21 uur

Café Hassink, G.L. Rutgersweg 41

Inloopbijeenkomst Neede

Woensdag 22 juni, 19-21 uur

Partycentrum 't Haantje, Borculoseweg 111

Voorontwerpbestemmingsplan ter inzage

Berkelland wil het aantal bestemmingsplannen terugbrengen van 400 naar 40. Rekken, Beltrum, Borculo, Geesteren, Eibergen, Haarlo, Rietmolen en Ruurlo lagen al ter inzage.

Nu worden de voorontwerpbestemmingsplannen voor de woongebieden (dus niet het buitengebied, het centrum en de bedrijventerreinen) van Neede en Noordijk Dorp ter inzage gelegd.

Waarom nieuwe plannen?

Alle gemeenten moeten volgens die nieuwe Wet ruimtelijke ordening voor
1 juli 2013 nieuwe bestemmingsplannen maken. Bestemmingsplannen zijn belangrijk voor iedereen die in Berkelland woont of werkt. Die plannen moeten dus actueel en duidelijk zijn. Vanuit de vier voormalige gemeenten bestaan nog veel verschillen tussen diverse oude bestemmingsplannen. Berkelland wil die verschillen zoveel mogelijk wegwerken.

Wat gaat er veranderen?

In de nieuwe bestemmingsplannen verandert niet veel. De nieuwe plannen geven vooral de bestaande situatie weer. De vorm van de plannen verandert wel. Plannen zijn digitaal in te zien op grond van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening.

Waar, wanneer en voor wie zijn de plannen in te zien?

De voorontwerpbestemmingsplannen voor de woongebieden Neede en Noordijk Dorp kan iedereen vanaf woensdag 15 juni tot en met 9 augustus 2011 inzien in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo (open ma tot en met vrij van 8.30 tot 16.30 en woensdag tot 19.00 uur). Hier kunnen eventuele vragen worden beantwoord. De plannen kunnen digitaal worden bekeken via de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder `Actueel' en vervolgens `Ruimtelijke plannen'.

Langere periode ter inzage

De gebruikelijke periode om een inspraakreactie te geven is zes weken. Wij hebben deze vanwege de zomervakantie verlengd met twee weken. Deze twee voorontwerpbestemmingsplannen liggen daarom acht weken ter inzage in plaats van zes.

Wilt u uw mening geven?

Per woongebied houden we een inloopavond. Voor het plan Noordijk Dorp is er een inloopbijeenkomst op 21 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur in Café Hassink, G.L. Rutgersweg 41 in Noordijk. En voor Neede op 22 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur in Partycentrum `t Haantje, Borculoseweg 111 in Neede. Tijdens de inloopavond kunt u het plan bekijken en met ons overleggen wat in uw situatie bedoeld wordt.

In de periode van acht weken dat deze plannen ter inzage liggen, kunt u uw mening geven over het voorontwerpbestemmingsplan. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte & Projecten, telefoonnummer 0545-250 319.