Gemeente Heumen

Preventieavond woninginbraken politie 21 juni

Naar aanleiding van de tweede bewonersavond voor de bewoners van de wijk Boskant, Heidezoom en Maldensveld houdt de politie een speciale preventieavond woninginbraken. Op deze avond krijgt u meer informatie over wat u kunt doen om uw gemeentehuis van 19:30 uur tot ca. 21:15 uurwoning inbraakveiliger te maken. U bent van harte welkom op woensdag 22 juni in het gemeentehuis van 19:30 uur tot 21:15 uur. U kunt zich aanmelden met de bon uit De Verbinding uit de Regiodiek van 7 juni. De uitgave van De Verbinding van 7 juni 2011 download kunt u ook downloaden zodat u de bon kunt uitknippen. Deze bon levert u in bij het politiebureau, Promenade 25 in Malden.

Verslag bewonersavond 23 mei jl.

Ook de tweede bijeenkomst op 23 mei jl. trok weer veel belangstellenden uit de wijken Boskant, Heidezoom en Maldensveld. Ruim 150 bewoners uit de wijken zijn in totaal op deze avond en die op 13 april jl. geweest. Op de tweede bijeenkomst werd, onder leiding van burgemeester Paul Mengde, verder ingegaan op hoe de inbraken in de wijk Bohema kunnen worden teruggedrongen.

De avond werd geopend door de burgemeester. Verder werd er een aantal presentaties gehouden. Wethouder Henk van den Berg gaf een terugkoppeling over de snoeiactie in de wijk en twee wijkschouwen die samen met bewoners zijn gehouden. Daarnaast gaf ook de teamchef van politie, Annet van Kempen, een presentatie en waren er ambtenaren van de gemeente Veldhoven uitgenodigd om een presentatie over buurtpreventie te geven. Op de presentatie over buurtpreventie werd enthousiast gereageerd. Een belangrijke conclusie van de avond: de beste manier om woningen te beschermen tegen inbraken is door goed hang- en sluitwerk aan te brengen.
De sfeer was net als de vorige keer prettig en het was te merken dat iedereen zich erg betrokken voelde. Bewoners stelden onder andere vragen of er extra verlichting langs de fietspaden mogelijk is en of verkeersveiligheid in het groenplan meegenomen kon worden. Daarnaast wilden de bewoners weten welke faciliteiten de gemeente kan bieden als ze zelf in de openbare ruimte mee willen gaan werken.

De gemeente gaat met een aantal acties aan de slag waarbij ook rekening wordt gehouden met de vragen en opmerkingen die tijdens de bijeenkomst zijn gemaakt. Op de korte termijn worden de bermen langs de Bosweg gemaaid. Bewoners worden aangeschreven om het overhangend groen in hun tuinen weg te snoeien. Verder zullen particulieren en verhuurders over de veiligheid van de achterpaden in overleg moeten gaan. In het verlichtingsplan dat in 2011 wordt opgestart worden de opmerkingen over de verlichting langs de fietspaden meegenomen. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om de bomen, struiken en bermen te onderhouden. Daarbij wordt rekening gehouden met veiligheid. Bewoners worden wel betrokken bij de inrichting van de openbare ruimte. Ook wordt er gekeken naar een kwaliteitsmaatstaf voor de openbare ruimte, daarin worden afspraken gemaakt voor het onderhoudsniveau.