Gemeente Heemskerk


dinsdag, 14 juni 2011

Inspraakavond Wmo-beleid

De gemeente Heemskerk roept inwoners op om actief mee te praten over het toekomstige beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning. Dat kan tijdens een speciale inspraakavond op 21 juni in buurtcentrum Waterrijck, Lessestraat 8.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar w.mol@remove-this.heemskerk.nl.

De gemeente is bezig met het opstellen van een nieuwe Wmo-nota. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning en heeft betrekking op welzijn, zorg, jeugd, ouderen, etc. In de nota wordt het beleid voor de jaren 2012 tot en met 2015 vastgelegd. De nota wordt in december 2011 door de gemeenteraad vastgesteld.

Het is belangrijk dat iedereen mee kan praten over het beleid, voordat het definitief wordt vastgesteld. De gemeente Heemskerk nodigt daarom inwoners uit voor een speciale inspraakavond op 21 juni in buurtcentrum Waterrijck. Tijdens deze avond krijgt iedereen de gelegenheid om in verschillende themagroepen aan te geven wat belangrijk is voor Heemskerk, wat inwoners daar zelf aan kunnen bijdragen, wat van de gemeente wordt verwacht en hoe problemen kunnen worden opgelost.

De thema's die op deze avond aan bod komen zijn:
* leefbaarheid en meedoen

* informatie en advies

* maatschappelijke zorg

* vrijwilligerswerk en mantelzorg

* jeugd

---