Gemeente Zutphen

tijdelijke omleidingsroutes N348 Zutphen-Eefde

Tijdelijke omleidingsroute via Sonnenbergstraat In verband met de werkzaamheden aan de N348 is de kruising Van Drinenstraat/Voorsterallee al enige tijd buiten gebruik. Voor het bestemmingsverkeer van de wijk Voorsterallee Zuid geldt op dit moment een omleidingsroute met éénrichtingsverkeer via de Gijsbert van Oostveenstraat (de wijk in) en het Kerkpad (de wijk uit). De Gijsbert van Oostveenstraat is normaal gesproken geen doorgaande route en alleen bereikbaar voor bewoners. Bewoners ervaren echter veel overlast door deze maatregel. De gemeente heeft daarom besloten om, naast de Gijsbert van Oostveenstraat, ook de Sonnenbergstraat te betrekken bij de omleidingsroute. Hierdoor heeft het inkomend verkeer van de wijk Voorsterallee zuid vanaf dinsdag 21 juni twee mogelijkheden: de huidige omleiding via de Gijsbert van Oostveenstraat en daarnaast via de route Kerkpad/Sonnenbergstraat/Wijnhofstraat. Op deze manier wordt de last gedeeld en de verkeersafwikkeling verbeterd. De bewoners van de Sonnenbergstraat en het Daltoncollege zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

Wanneer?
Om deze tweede omleidingsroute via de Sonnenbergstraat mogelijk te maken verwijdert de gemeente op maandag 20 juni de fietssluizen aan het eind van de straat. Ook komen er borden voor éénrichtingsverkeer te staan. Om bovendien te zorgen voor voldoende zicht krijgt het groen een snoeibeurt op de kruising met de Wijnhofstraat. Deze omleidingsroute is tot 18 juli van kracht. Oostveense (rode) pad tijdelijk opengesteld voor bestemmingsverkeer
Momenteel vinden er op de Voorsterallee rioleringswerkzaamheden plaats. In verband met de aanleg van de fietstunnel moet het riool in een deel van de Voorsterallee worden verlegd. Onderdeel van deze rioolverlegging is een nieuwe aansluiting van het riool uit de Van Suchtelenstraat op de Voorsterallee. Door onvoorziene omstandigheden is het noodzakelijk de volledige kruising Van Suchtelenstraat/Voorsterallee af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers (eventueel met fiets) kunnen er wel langs.

Wanneer?
De werkzaamheden duren van dinsdag 14 juni tot en met dinsdag 21 juni. Gedurende deze periode mag het bestemmingsverkeer voor de wijk Voorsterallee Noord in beide richtingen gebruik maken van het voormalige Rode Pad om vervolgens via de Lintelostraat verder te rijden. Indien nodig wordt de puinweg in die periode nat gehouden om stofoverlast te verminderen. Bewoners van de betrokken straten zijn hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.