Hoofdredacteur Lof rekent af met 'ambitieloze' imago werkende moeders

Persbericht van Lof Media

Jolanda Holwerda: 'work-life integration wordt pure noodzaak'

Op 21 juni verschijnt Vanuit je hart naar succes, een krachtig pleidooi van Jolanda Holwerda, oprichter en hoofdredacteur van Lof en winnares van de Joke Smit-prijs 2009. Ze rekent af met de moederschapscultuur en de beeldvorming rond werkende moeders. Want die worden vaak afgeschilderd ofwel als 'lui en ambitieloos' en 'verwende prinsesjes', ofwel als 'carrièrebitches die hun kinderen bij de opvang dumpen'. Een ding hebben beide beelden gemeen: het ligt allemaal aan de Nederlandse moeder zelf.
Holwerda neemt daar stelling tegen en wijst op de dieperliggende oorzaken. Haar boodschap: moeders krijgen niet minder ambities als ze kinderen krijgen, integendeel, ze krijgen er nog een paar bij. En het wordt hoog tijd dat moeders (én vaders) de ruimte krijgen om al hun talenten te benutten en hun ambities in werk én gezin waar te maken: in het belang van kinderen, werknemers, werkgevers en de overheid.

De echte oorzaken en de oplossingen
Aan de hand van haar eigen verhaal - van burnout tot directeur van Lof Media - en zestien interviews laat Holwerda zien wat de knelpunten zijn, en waar de oplossing ligt voor het steeds nijpender probleem van tekorten op de arbeidsmarkt en de 'war for talent' die ons volgens alle experts onherroepelijk te wachten staat.

Geef ambities van werkende ouders (m/v) de ruimte! Vanuit je hart naar succes leest als 'Bridget Jones met een missie': het is de zoektocht van een werkende moeder, het avontuurlijke verhaal van een ondernemer en een managementboek over diversiteit ineen. Holwerda laat overtuigend zien dat:
- Vrouwen juist méér ambities krijgen als ze moeder worden; - Onze nog steeds overheersende moederschapscultuur een rem is op de ambities, de talenten en de doorstroom van vrouwen; - Werkgevers het zich niet langer kunnen permitteren de meervoudige ambities van moeders (en steeds meer vaders) te negeren, vanwege de komende tekorten op de arbeidsmarkt;
- Work-life integration de weg van de toekomst is. Dromen en ambities in werk én privé tot volle bloei laten komen, resulteert in ondernemende en succesvolle werknemers.

Speciaal voor dit boek interviewde Holwerda bovendien zestien mensen die haar inspireerden op het gebied van ambitie en leiderschap: Agnes Jongerius, Faiza Dadi, Robert Swaak en Astrid Tebberman, Lia Belilos, Ina Brouwer, Claartje Vinkenburg, Anja Berkelaar, Christien Brinkgreve, Margo van Berkel, Francine Zwaan, Yolanda Buchel, Yvonne Benschop, Caty Asscher, Oscar Kneppers, Esther Mollema en Pauline van der Meer Mohr.

Lof voor Vanuit je hart naar succes:
"Dit boek laat zien dat geijkte paden niet bestaan en dat we in Nederland eens moeten ophouden labels op elkaar te plakken. Een boek voor elke CEO die het talent van vrouwen wil benutten en de ambities van vrouwen wil doorgronden."
- Robert Swaak, voorzitter Raad van Bestuur PwC

"Was Lof er maar geweest toen mijn dochters klein waren. Wat een 'hulp in de mentale huishouding' voor vrouwen die hun talenten buitenshuis willen ontplooien, maar ook willen genieten van en met hun opgroeiende kinderen. Jolanda Holwerda was de terechte winnaar van de Joke Smit-prijs 2009."
- Henriëtte Prast, hoogleraar Persoonlijke Financiële Planning en lid van de WRR

"Ouders die beiden werken, zijn in Nederland heel vaak een pionierende generatie. Dit boek laat zien dat je het én als werknemer én als vader of moeder goed kunt doen, vooral als werknemers, werkgevers en de overheid een gemeenschappelijk toekomstperspectief blijven houden." - Frank Heemskerk, lid Raad van Bestuur Royal Haskoning en oud-staatssecretaris van Economische Zaken

Vanuit je hart naar succes: in werk, leven en moederschap Jolanda Holwerda
isbn 9789079263097, 224 pagina's, 17,50.
Verschijnt 21 juni 2011 bij Uitgeverij Réunion

*

Links:
http://www.lofonline.nl/vanuitjehartnaarsucces



Razende Robot Reporter