Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Inloopavond kadeverbetering Bergermeer

Publicatiedatum : 15 juni 2011

Dinsdagavond 21 juni vindt een inloopavond plaats in het Sportcafé van IJsbaan De Meent over de plannen voor de kadeverbetering van de ringsloot Bergermeer. Het gaat om de plannen ten oosten van de lijn Meerweg/Groeneweg - Kolonel Sneepweg.

Na de zomer starten de werkzaamheden aan het westelijk deel van de kade rondom de Bergermeerringsloot. Van 19.00 tot 21.00 uur zijn deskundige medewerkers van het hoogheemraadschap en van Ingenieursbureau Royal Haskoning aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook zijn diverse kaarten, technische tekeningen en artist impressions beschikbaar om een indruk te geven hoe de kade er na oplevering uit zal zien. Opmerkingen tijdens de inloopavond kunnen nog worden verwerkt. Na de zomer worden de plannen ter goedkeuring aangeboden aan ons bestuur. Daarna komen de plannen officieel ter inzage.

Start werkzaamheden westelijk deel

Na de zomer starten de werkzaamheden aan het westelijk deel van de kade rondom de Bergermeerringsloot. Het werk duurt circa 4 maanden.

Controle naar veiligheid dijken

De kadeverbetering in de Bergermeerpolder maakt deel uit van een omvangrijk programma van het hoogheemraadschap. Regelmatig vindt controle plaats of de dijken nog veilig zijn, zodat we droge voeten houden. Mede vanwege de klimaatverandering zijn de controles strenger geworden. Daardoor voldoet ook de dijk rondom de ringsloot Bergermeer niet meer aan de eisen. De dijk is op een groot aantal plaatsen niet hoog genoeg. Om de dijk toekomstbestendig is daarom nu nodig de dijk te verbeteren.