Gemeente Bergen op Zoom


TROS Muziekfeest 1e resultaat van samenwerking Bi-Zone en gemeente

Op dinsdag 21 juni vindt op de Grote Markt in Bergen op Zoom het TROS Muziekfeest plaats.

Het evenement is het eerste resultaat van de intensieve en goede samenwerking tussen de gemeente Bergen op Zoom en de Bi-zone (Ondernemersfonds). Het muziekfeest wordt samen met de ondernemers in de binnenstad, en de Grote Markt in het bijzonder, mogelijk gemaakt.

Promotie

Beide partijen zijn zeer blij met dit resultaat. Het TROS muziekfeest veel bezoekers naar de stad. Er worden zo'n 10.000 bezoekers verwacht. Zowel de horecaondernemers als de winkeliers in de binnenstad profiteren van het evenement. De horeca dankzij de extra omzet tijdens het muziekfeest. De winkeliers mogen deze dag hun deuren tot 20.00 uur geopend houden. Hierdoor krijgen bezoekers ook een goed beeld van het aantrekkelijke winkelcentrum. Een psotieive indruk van Bergen op Zoom werkt herhaalbezoek in de hand.

Bovendien wordt Bergen op Zoom landelijk gepromoot: heel Nederland kan de sfeervolle, historische Grote Markt kan bewonderen:

2 uitzendingen van 1 uur op de TROS (met meer dan 1 miljoen kijkers per aflevering)

Regelmatige herhalingen op Sterren tv

Veel exposure dankzij social media (you tube e.d.). Veel bezoekers zullen foto's en filmpjes maken van het muziekfeest die verspreid worden door middel van social media in Nederland en Vlaanderen

Twitteractie

De gemeente zet in de aanloop naar het Muziekfeest ook al social media in om het evenement te promoten. Via het gemeentelijke Twitteraccount @Gemeente_Boz wordt de komende dagen een tweet uitgezet over de actie rondom het Muziekfeest, met het verzoek die te retweeten. Diegene die dat doet, maakt kans op 2 backstage-pasjes. De winnaars kunnen tussen de Nederlandse sterren geneiten van de muziek en een hapje en een drankje.

Ook de winkels in de binnenstad zijn inmiddels met een actie begonnen. Als men een aankoop doet bij een van de participerende winkels, maakt men ook daar kans op een backstagepasje.

Programma

Het muziekfeest start om 19.30 uur en eindigt uiterlijk om 22.00 uur.

De presentatie wordt verzorgd door Jan Smit. Andere artiesten zijn o.a. Nick en Simon, Gerard Joling, Monique Smit, Frans Duijts en Wolter Kroes.

De opnames worden uitgezonden op 8 en 15 juli, om 21.30 uur op Nederland 1.