Algemene Onderwijsbond

15-06-2011

De AOb geeft rekenles

Op 21 juni vanaf 16.00 uur verzorgt AOb-voorzitter Walter Dresscher een openbare rekenles op het Plein in Den Haag om de rekenvaardigheid van het kabinet bij te spijkeren. Uit de voorjaarsnota blijkt dat de financieel-economische situatie gunstiger is dan aanvankelijk in het regeerakkoord was ingeschat. Toch houdt het kabinet vast aan de nullijn. Twee jaar lang nullijn, samen met twee procent inflatie betekent een koopkrachtverlies van ongeveer vier procent.

De AOb wil dat het kabinet andere politieke keuzes maakt en de achterstand in salarissen van onderwijspersoneel compenseert met de meevallers uit de voorjaarsnota. Dresscher: "Het kabinet roept telkens dat er geïnvesteerd wordt in leraren, maar de praktijk wijst anders uit. Door bewindspersonen een les procentberekeningen aan te bieden hopen we hun de juiste rekenvaardigheden bij te brengen."

De openbare rekenles wordt gehouden van 16.00-16.30 uur, voorafgaande aan het debat over leraren in de Tweede Kamer. Belangstellenden zijn van harte welkom de les bij te wonen. Lees ook het persbericht dat de AOb eerder verstuurd heeft.